Habitatge amplia el termini de presentació d'ofertes del concurs de dret de superfície de 29 parcel·les per a construir habitatges públics en lloguer

S'amplia en dos mesos el termini, per la qual cosa conclourà el pròxim 9 de novembre

General 11 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
VICEPRESIDENTESEGUNDO

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha ampliat en dos mesos el termini per a la presentació d'ofertes del concurs per a la constitució de dret de superfície sobre 29 parcel·les propietat de l'entitat per a la promoció, construcció i gestió d'habitatges de protecció pública en règim de lloguer. El termini concloïa inicialment el 9 de setembre, per la qual cosa s'ha ampliat fins al 9 de novembre.

El motiu d'aquesta ampliació respon a la publicació de l'esborrany del Reial decret de fons europeus pel qual es regularan els programes d'ajuda en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social del pla de recuperació, transformació i resiliència, pocs dies després de la publicació del concurs de solars.

Segons ha explicat el director general d'EVha, César Jiménez, aquest Reial decret "conté un programa de subvencions que pot aplicar-se a aquesta mena de promocions d'habitatges, fent-les molt més atractives, tant als promotors com a les administracions públiques".

Així mateix, ha comentat que "la possibilitat d'injectar al model aportacions econòmiques addicionals procedents dels fons europeus de reconstrucció seria molt interessant per als potencials licitadors davant la previsió d'obtindre majors rendibilitats i un retorn de la inversió més ràpid".

El mes d'abril passat, la Conselleria d'Habitatge, presentava un pla per a la reactivació de la promoció pròpia d'habitatges públics per part de la Generalitat, mitjançant el qual es pretén posar a disposició habitatges a preus assequible a més de 2.400 famílies.

Aquest concurs de solars s'emmarca en la primera fase del Pla 2.400, que licitarà 117.822 metres quadrats. Una superfície que permetrà edificar uns 1.206 nous habitatges de protecció pública.

Característiques del concurs

Per a la constitució del dret de superfície, la Conselleria posa a disposició 29 parcel·les agrupades en 14 lots: huit a València, huit a Alacant, huit a Sant Joan, dos a Gandia, i una a Manises, Silla i Benaguasil.

El dret de superfície tindrà un termini inicial de 75 anys, amb possible pròrroga de 15, la qual cosa estableix un màxim de 90 anys. Hi haurà un cànon superficiari anual de la parcel·la.

Un comité d'experts garantirà la solidesa i viabilitat de les propostes que valorarà els següents criteris d'adjudicació: estudi de viabilitat econòmica, equip tècnic, proposta arquitectònica i integració urbana (descripció gràfica, accessibilitat, perspectiva de gènere, mediambientals, durabilitat i manteniment, i màxima edificabilitat) i model de gestió i manteniment (actuacions previstes davant incidències de contracte i convivència, participació i gestió comunitària, difusió i publicitat).

Hi haurà una comissió de seguiment formada per dos representants d'EVha i pels adjudicataris que vetlaran pel compliment dels compromisos tècnics i econòmics.

El termini de presentació d'ofertes conclourà el 9 de novembre. La recollida de documentació poden retirar-se en les oficines d'EVha a València; carrer Vinatea, 14.

Per a qualsevol consulta relativa a la licitació poden contactar amb el telèfon 96 196 47 14 o [email protected] Les ofertes hauran de presentar-se al carrer Vinatea, 14.

Te puede interesar
Lo más visto