La Diputació de Castelló activarà avui les fumigacions aèries contra els mosquits

L'helicòpter realitzarà tractaments en les marjals d'Almenara, La Llosa, Xilxes, Moncofa, Nules, Orpesa, Torreblanca, Cabanes i Peñíscola  

General 09 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
Fumig 2

La Diputació de Castelló activarà avui dijous 9 de setembre les fumigacions aèries en les marjals d'Almenara, La Llosa, Xilxes, Moncofa, Nules, Oropesa, Torreblanca, Cabanes i Peníscola per a reforçar els tractaments en aquelles àrees susceptibles de convertir-se en vivers de mosquits després de diverses setmanes de pluges.

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, serà present avui en l'inici del vol de l'helicòpter, que eixirà des del Parc de Bombers de la Plana Baixa, situat en la localitat de Nules. El vol, autoritzat per part de la Conselleria de Sanitat també per al divendres, es posarà en marxa després la sol·licitud plantejada per María Jiménez al director tècnic del Pla Provincial Contra els Mosquits, el catedràtic de la Universitat de València, Ricardo Jiménez, integrant del Grup d'Investigacions d'Entomologia i Control de Plagues de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva.

Els tractaments estan en marxa tot l'any, però som conscients que després de les pluges d'aquests dies, i amb les altes temperatures que encara estem registrant, era important reforçar les actuacions en les zones humides per a frenar la presència de mosquits”, ha assenyalat la diputada, qui una vegada més ha demanat la col·laboració de la població «per a fer més efectiva l'acció contra els mosquits». María Jiménez, en aquest sentit, recomana evitar acumulacions d'aigua, mantindre netes i clorades les piscines i basses, llavar cada dos dies els abeuradors d'animals i practicar un bon drenatge en les zones d'horts urbans. «L'aigua estancada és el millor aliat dels mosquits», ha recordat.

La corporació provincial invertirà al llarg d'aquest 2021 un milió d'euros en el desplegament del Pla Provincial contra els Mosquits. El funcionament es focalitza en dues grans àrees d'acció: d'una banda s'elaboren estudis periòdics de cada municipi i s'assessora els ajuntaments perquè actuen amb celeritat davant la presència de focus, mentre que, d'altra banda, es duen a terme fumigacions terrestres i aèries en zones humides o d'aigua estancada en el medi natural.

Te puede interesar
Lo más visto