El Consell inicia amb caràcter d'urgència les actuacions per a pal·liar els danys produïts per les fortes pluges d'agost i setembre

Els municipis afectats tenen 30 dies, després de la publicació en el DOGV, per a presentar les estimacions de danys

General 13 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
n238a
Font: Vinaros.online

El Consell ha acordat escometre de manera immediata les actuacions necessàries per a pal·liar els efectes de les zones afectades per les pluges produïdes en la Comunitat Valenciana entre el 29 d'agost i el 2 de setembre.

Els municipis afectats tenen un termini de 30 dies (des de l'endemà a la publicació en el DOGV) per a presentar documentació amb les estimacions de danys, tant d'infraestructures com de béns públics o despeses extraordinàries en els quals hagen incorregut per a restablir serveis o béns essencials per a la ciutadania.

Els municipis als quals es refereix l'acord són aquells en els quals es va declarar la situació d'emergència: Vinaròs i Benicàssim, i també tots aquells que van superar pluges de 40 mil·lilitres en una hora, 72 mil·lilitres en 12 hores o 115 mil·lilitres acumulats en el total de l'episodi.

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències coordinarà les actuacions que hagen de dur-se a terme entre els diferents departaments del Consell i altres administracions per a aconseguir la tornada a la normalitat, al més prompte possible, de totes les zones que es van veure afectades per la pluja.

Per a dur a terme les corresponents estimacions de danys, els municipis afectats podran comptar amb el suport dels serveis tècnics de la Generalitat.

D'altra banda, les sol·licituds presentades per les corporacions locals seran avaluades per l'Oficina Única Postemergència, que és l'encarregada d'avaluar l'estimació econòmica dels ajuntaments. Aquesta estimació es farà arribar a la Comissió Interdepartamental que la traslladarà al Consell per a la seua aprovació.

L'execució de les actuacions podrà dur-se a terme a través del procediment d'inversió directa o pel de subvenció.

Te puede interesar
Lo más visto