Ximo Puig: «Europa és l'esperança del món»

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat aquest dissabte la necessitat «d'un marc europeu més fort» per a la presa de decisions davant les conseqüències de la pandèmia

General09 de mayo de 2020RedaccióRedacció
ximopuig
Font: 7Televalencia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat aquest dissabte la necessitat «d'un marc europeu més fort» per a la presa de decisions davant les conseqüències de la pandèmia de coronavirus. «Necessitem més Europa», ha assegurat Puig, qui ha instat que moltes de les decisions que es prenen ara en cada país siguen adoptades per un govern europeu «que propicie, a través d'un protocol comú, que el continent s'òbriga el més ràpidament possible amb seguretat». «Europa és l'esperança del món», ha assegurat el màxim responsable del Consell, que ha definit el marc comunitari europeu com «el lloc on més s'ha avançat» en la consecució de valors com la justícia social o la llibertat.

Així s'ha manifestat el cap del Consell en la seua intervenció després de la trobada telemàtica que, amb motiu de la celebració del Dia d'Europa, ha mantingut amb 27 valencians i valencianes residents en vint països de la Unió Europea. En concret, han connectat residents de Malta, Suècia, Luxemburg, Gran Bretanya, Àustria, Dinamarca, Paísos Baixos, França, Alemanya, Portugal, República Txeca, Bèlgica, Eslovàquia, Polònia, Finlàndia, Itàlia, Irlanda. Estònia, Hongria i Romania.

A més, el president de la Generalitat, ha insistit que és «el moment de reivindicar que Europa tinga un paper clau en el nostre futur i que es genere una identitat europea forta».

En aquest sentit, el cap de l'Executiu valencià ha recordat que, a principis d'abril, va enviar una carta als presidents i presidentes de les 329 regions europees, perquè «no perden la seua oportunitat milers i milions de persones i evitar una fractura social enorme que poguera conduir a la fi d'aquest ambiciós projecte construït després de la Segona Guerra Mundial», ha conclòs.

«Un orgull que siguem referent a Europa»

En la trobada telemàtica amb el president, els participants han relatat com viuen la pandèmia des dels seus països de residència i han aportat idees i suggeriments d'aquests països per a la seua possible aplicació a Espanya i en la Comunitat Valenciana. Així mateix, s'ha destacat el fet que el treball pioner en Intel·ligència Artificial i Big Data que dirigeix en la Comunitat Valenciana la científica Nuria Oliver per a combatre el virus ha sigut reconegut a Europa. «És un orgull que la Comunitat Valenciana siga referent a Europa», han ressaltat.

Entre els intervinents, ha estat Consuelo Femenía, ambaixadora d'Espanya a Malta; Óscar Romero, de Comunicació Corporativa de Volvo Cars a Suècia; Raquel Clavijo, de l'Oficina de Publicacions de la UE-Luxemburg; Rubén Sellés, segon entrenador de l'equip de Primera Divisió danès Aarhus, així com directius d'empreses, professors, estudiants i investigadors de la Comunitat Valenciana a Europa.

Te puede interesar
Lo más visto