Castelló posa en valor el nou centre de salut del Raval Universitari que atén una demanda històrica

L'Ajuntament destaca l'esforç i la col·laboració amb la Generalitat per a millorar l'assistència sanitària en la zona

General 04 de octubre de 2021 Redacció Redacció
04-10-21 Puig, Barceló, López y Granero en la inauguración Centro de Salud Raval Universitari 2

Castelló millora l'assistència sanitària amb el nou centre de salut Raval-Universitat, la construcció del qual atén una reivindicació històrica i és fruit de l'estreta col·laboració entre l'Ajuntament i la Generalitat. El portaveu de l'equip de govern i regidor d'Obres i Projectes Urbans, José Luis López, i la regidora de Salut, Isabel Granero, han visitat el centre juntament amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, recorrent així unes instal·lacions que es posaran al servei de la ciutadania.

López ha destacat “l’esforç” dut a terme de manera conjunta entre Ajuntament i Conselleria de Sanitat perquè “aquesta reivindicació que es remunta a l'any 2007 siga una realitat” i “els veïns puguen disposar del nou centre de salut obert”. En aquest sentit, ha destacat que “va ser durant el passat mandat, quan el sòl sobre el qual s'ha construït aquest nou centre es va requalificar a sanitari per a agilitar al màxim la seua execució, després d'anys sense cap avanç i d'un desenvolupament urbanístic que contemplava una gran quantitat d'habitatges en la zona, però no va reservar sòl dotacional necessari, ni sanitari ni tampoc educatiu”.

“El nou centre sanitari Raval-Universitari està dotat amb unes instal·lacions concordes a les necessitats demogràfiques de la zona nord-oest de Castelló i donarà resposta a la demanda de les famílies de la zona”, ha apuntat la regidora de Salut.
 
El nou centre substituirà a l'actual consultori auxiliar i ocupa 1.742 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i planta primera. Incorpora com a novetat assistencial l'àrea de la dona, en la qual s'inclou la consulta de matrona i una sala d'educació sanitària amb vestuaris. També suma a la cartera de serveis el despatx de Treball Social i la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva, que entrarà en funcionament a mitjan octubre. Quant als recursos humans, el centre comptarà amb 18 professionals. Compta, a més, amb una àrea d'Atenció Continuada-Urgències.
 

Te puede interesar
Lo más visto