La Diputació reunix referents de l'emprenedoria amb motiu del Dia de la Dona Emprenedora
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Les comarques de l’Alcalatén i l’Alt Millars han vist augmentar, en tan sols dos anys, les transferències de fons de la Diputació Provincial en un 110 per cent, en passar dels 3,8 milions d’euros proveïts en 2019 als huit pressupostats aquest exercici. Són xifres compartides pel president de la institució, José Martí, en la trobada comarcal en alcaldesses i alcaldes celebrada aquesta vesprada a Argelita per a parlar dels pressupostos de 2022 i avaluar l’execució dels actualment vigents. En ella, la tercera d’un cicle de sis, han estat representades 24 localitats de l’interior.
La convenció d’Argelita ha servit per a posar en valor «el nou model de Diputació» que ve funcionant des de 2019 a la província de la mà de José Martí i el seu equip de govern i que es distingeix «pel seu fort caràcter municipalista i dialogant». La mostra d’això, ha recalcat el president, «és que a dia de hui els nostres pobles compten amb més i millors serveis públics, s’han establert nous canals de comunicació directa amb els ajuntaments i el seu paréixer es pren en consideració».
Inversions a l'Alcalatén i l'Alt Millars
«El creixement ha estat espectacular». En comparació a 2019, l’assignació als municipis de l’Alcalatén i l’Alt Millars s’ha duplicat «fins a assolir xifres mai vistes». El president de la Diputació s’ha referit als avanços que han experimentat ambdues comarques en els últims dos anys, en els que s’han activat els plans d’ocupació, s’ha actuat en la xarxa de carreteres, s’han reforçat els serveis socials i s’han enviat recursos extra per a combatre els estralls de la Covid-19. «Per a nosaltres ha suposat un important esforç econòmic i un treball sense descans per a reestructurar de dalt a baix el pressupost, però no ens sap mal perquè sabem que tot això suposarà que moltíssima gent guanye en qualitat de vida, ocupabilitat i oportunitats». Martí s’ha centrat també en la idoneïtat de reforçar els serveis públics com a antídot contra el despoblament, que es fa més acusat en aquestes dues comarques de muntanya.
Objectius de futur
El president de la Diputació ha destacat que la pretensió del seu equip de govern és la se seguir treballant en la mateixa línia de cara a l’últim any i mig de legislatura, però sense renunciar a canvis. Així doncs, una de les grans novetats que es posaran en marxa en aquest període serà la reformulació del ‘Pla 135’ en un programa inversor de caràcter biennal que permetrà als municipis impulsar obres més ambicioses i de major envergadura. Així mateix, Martí també ha destacat que es pretén ampliar la carta de serveis d’assistència i cooperació amb els ajuntaments.
José Martí també ha advocat per la concertació per a millorar el finançament i la gestió de les entitats locals: «L’actual funcionament de la Diputació és completament alié a la realitat dels pobles d’interior, com els de l’Alcalatén i l’Alt Millars. Hem de repensar al màxim les línies de subvencions que convoquem anualment per a reduir la càrrega de treball del personal tècnic dels ajuntaments més modestos, que en moltes ocasions s’han vist abocats a renunciar a elles per la impossibilitat de preparar tots els tràmits». Al respecte d’això, Martí ha explicat que la intenció de la Diputació és concentrar tots els recursos en un o dos fons «perquè siguen les localitats, dintre de la seua autonomia, els que decidisquen on invertir-los. I tot això sense embolicar-los en un eixam de papers i gestions burocràtiques».
Martí, per últim, ha demanat que l’esperit d’unió continue regnant a la Diputació «perquè funciona» i ho ha exemplificat en els beneficis que ha comportant per als municipis l’arribada de milions d’euros per a inversions i despesa corrent per a afrontar la crisi de la Covid-19 reunits sota el paraigües dels plans #ReactivemCastelló.
L’opinió de les alcaldesses i alcaldes
Les reivindicacions dels representants municipals s’han focalitzat en la necessitat de reforçar les polítiques contra el despoblament, fent incís en l’increment de recursos per a acabar amb la bretxa territorial de serveis, la millora de la xarxa viària provincial i l’entrada de recursos europeus. En la mateixa línia s’ha reivindicat ajudes per a la contractació de personal tècnic i l’impuls del turisme com a font de creació de riquesa. Quant als agraïments, els ajuntaments han aplaudit l’exemplar resposta de la Diputació davant la crisi de la Covid-19. A més a més, han destacat que se prioritze l’arribada de fons incondicionats als municipis, el que, segons els presents, allibera càrrega de treball i burocràcia als ajuntaments.
En representació de l’equip de govern han estat presents, a banda del president, els diputats Ximo Huguet, Tania Baños, Lluïsa Monferrer i Ignasi Garcia.
A la cita de l’Alcalatén-Millars han assistit les alcaldesses i alcaldes de l'Alcora, Llucena, Atzeneta del Maestrat, les Useres, Figueroles, Costur,
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Casetes de fusta i espectacles d'animació són les novetats aquest any
Hi haurà suficients cultius per a abastir la venda nacional i les exportacions, sense la necessitat d'importacions
L'Ajuntament de Castelló reconeix el comerç local veterà de la ciutat
Les subvencions busquen fomentar l'associacionisme i donar suport a iniciatives de salut, educació i benestar social en tota la província.
L'Ajuntament renova el paviment de diverses vies clau de la ciutat i els seus voltants, amb l'objectiu de facilitar el trànsit i millorar la seguretat viària.
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
L'equip de La Barbería Albinegra analitza al rival del CD Castelló en el partit d'aquest pròxim dissabte 15
Un esdeveniment esportiu per a fomentar la inclusió i el treball en equip
Un concert molt especial per al 22 de novembre, dia de Santa Cecília
Diversos centres educatius de Castelló s'han congregat a la Plaça Major para una lectura plurilingüe dels drets de la infança