La Conselleria d'Habitatge licita les obres de rehabilitació sostenible de l'edifici del carrer Santa Cruz de Tenerife de Castelló

El pressupost és de 4,3 milions d'euros i en la rehabilitació s'aplicaran criteris d'eficiència energètica

General 09 de octubre de 2021 Redacció Redacció
Santa_Cruz_Tenerife_Castellon

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha licitat les obres de rehabilitació sostenible de l'edifici d'habitatges del carrer Santa Cruz de Tenerife de Castelló de la Plana, amb un pressupost de 4.368.522 euros (IVA inclòs).

En 2017 la Conselleria va reprendre la contractació de la redacció del projecte de rehabilitació d'aquest edifici de 36 habitatges i va decidir escometre la intervenció incorporant criteris d'eficiència energètica.

A més, el projecte de rehabilitació sostenible de Santa Cruz de Tenerife va ser adscrit al projecte europeu Happen, en el qual EVha ha participat i té per objecte la cerca de solucions constructives innovadores d'eficiència energètica en l'àmbit mediterrani per a aconseguir aqueix 60% d'estalvi en els habitatges.

La rehabilitació integral de l'edifici de Santa Cruz de Tenerife incorpora una doble façana per a mitigar els rigors de l'orientació sud dominant. Disposa a més de fusteries amb eliminació de pont tèrmic i un sistema de ventilació per a regular el control de temperatura interior. Incorpora aparells de aerotèrmia per a la generació de l'aigua calenta sanitària, amb el que es redueix el consum en aquest apartat.

L'actuació inclou també un nou sistema d'aïllament en el propi forjat, amb el qual s'aconsegueix una minoració important del pont tèrmic en la pròpia estructura. Finalment, els tres nuclis d'escala incorporaran energia fotovoltaica per a l'alimentació independent de l'ascensor, la qual cosa permet una autonomia respecte a possibles corts del servei. Totes aquestes mesures requereixen d'un procés de "aprenentatge" per part dels futurs residents dels habitatges per a optimitzar la inversió realitzada i aconseguir els estalvis que es persegueixen.

Les obres inclouen la rehabilitació integral dels 36 habitatges que actualment estan buides donada la seua condició d'inhabitabilitat.

El termini per a la presentació d'ofertes conclou el pròxim 3 de novembre a les 14 hores. Poden obtindre informació de la licitació en la web www.evha.es en Perfil del Contractant o en la plataforma de contractació estatal.

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto