Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Generalitat adjudica al setembre 41 habitatges públics a famílies vulnerables

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge afirma que garantir els drets socials bàsics implica reconéixer el dret a l'habitatge com a universal

General 09 de octubre de 2021 Redacció Redacció
Picassent

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat al setembre 41 habitatges públics de la Generalitat a famílies vulnerables.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha afirmat que el compromís del Consell és "facilitar un habitatge digne a les persones amb necessitat residencial i que, en molts casos, es troben en risc de vulnerabilitat social".

Així mateix, ha recordat que "garantir els drets socials bàsics dins dels límits del nostre ecosistema implica reconéixer el dret a l'habitatge com a bàsic i universal".

D'ací l'esforç que la Vicepresidència Segona està realitzant per a ampliar en gran manera el número dels habitatges del parc públic, a través de diferents mecanismes, per a destinar-les a lloguer social i donar resposta a la gran demanda d'habitatge existent.

Dels 41 habitatges adjudicades el mes de setembre, 26 pertanyen a la província de València (quatre a Carcaixent i Vallada; tres a Aldaia, Alzira, Gandia i Vilamarxant; dos a Alberic i Requena; i una a Canals i Paterna). Altres 12 s'han assignat a la província d'Alacant (cinc a Alacant, tres a Benidorm i Castalla; i una a Dénia) i altres tres a la província de Castelló, totes elles a Moncofa.

Illueca ha assegurat que en l'actualitat existeix "una realitat social de risc i vulnerabilitat que és urgent transformar" i l'accés a un habitatge digne ajuda a fer front aquest problema.

En aqueix sentit destacar que dels habitatges assignats durant aquest mes, nou han sigut per a atendre les urgències residencials propostes pels ajuntaments de Moncofa, Aldaia, Alzira i Paterna, tres a víctimes de violència de gènere i cinc a famílies amb algun membre amb diversitat funcional.

També s'han registrat cinc casos a Alacant de famílies que residien en un habitatge públic sense tindre títol i que, després d'estudiar el seu cas, es va comprovar que podien acollir-se a la regularització ja que complien els requisits perquè se'ls adjudicara un habitatge públic.

Abans de l'adjudicació de cada habitatge, la Conselleria fa un treball d'inspecció i reparació en aquells immobles que el requerisquen perquè reunisquen les condicions d'habitabilitat. Mentrestant, s'inicia el procés d'adjudicació perquè una vegada acabe la rehabilitació, la família puga accedir al pis a la major celeritat possible.

Finalment, ressaltar que en aquest procés d'adjudicació juguen un paper fonamental els serveis socials municipals. Aquests, al costat de la Unitat d'Adjudicació de EVha, analitzen la situació de les persones sol·licitants de cada municipi per a donar una resposta a les situacions d'emergència.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter