La Diputació de Castelló aprovarà per consens que el 15% dels fons europeus de reconstrucció es dirigisquen a ajuntaments i, especialment, a les diputacions"

El president destaca que la participació de les institucions provincials és fonamental per garantir que les xicotets poblacions no quedaran al marge dels Next Generation EU.

Economía 15 de octubre de 2021 Redacció Redacció
foto

El ple de la Diputació aprovarà dimarts que ve una declaració institucional sol·licitant que el Govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana reconeguen als ajuntaments i, especialment, a les diputacions, «com a aliats estratègics en el desenvolupament d'iniciatives vinculades a la recuperació, la transformació i la resiliència i, en concret, en el desplegament dels fons Next Generation EU, a fi que ningú, cap territori, ni cap govern local, es quede enrere».

Es tracta d'un text consensuat per tots els grups a proposta del president Martí, en el qual es sol·licita que «els governs central i autonòmic garantisquen que una dotació de, almenys el 15% d'aqueixos fons de nova generació, es dirigisca als governs locals, ajuntaments i, especialment, a les diputacions provincials, amb la finalitat de garantir els drets, la seguretat i les oportunitats dels territoris i de la ciutadania, ara i en el futur».

Aquesta iniciativa és conseqüent amb l'aprovació d'una declaració institucional similar que es va produir el passat 20 de setembre a Almeria en la reunió de la Comissió de Diputacions Provincials, Capítols i Consells Insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, a la qual va assistir José Martí.

En aquest sentit, el president ha manifestat que "la nostra petició ha de ser atesa perquè és de justícia, ja que les diputacions són l'instrument que necessiten els xicotets pobles per a no quedar al marge dels fons europeus de recuperació". A més, ha recordat que "a les diputacions les avala la seua trajectòria, bona gestió, solvència i eficàcia demostrada al llarg dels anys amb tota mena de fons, inclosos els estructurals de la Unió Europea".

Te puede interesar
Lo más visto