L'IVAJ posa en marxa una campanya d'educació afectiu-sexual a través de xarxes socials

L'IVAJ inicia, a través del seu canal de Twitch, una sèrie de xarrades sobre educació afectiu sexual

Educació 20 de octubre de 2021 Redacció Redacció
foto_ivaj_A

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), organisme dependent de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha posat en marxa una campanya d'educació afectiu sexual a través dels seus canals de xarxes socials que comptarà amb la participació directa de la població jove.

Així ho ha explicat el director general de l'IVAJ, Jesús Martí, qui ha indicat que hui s'estrena la iniciativa que es desenvoluparà principalment a través del canal de Twitch de l'entitat, però que també tindrà repercussió en la resta de les plataformes i xarxes socials amb el hastag "#AcíHiHaTema".

Martí ha indicat que l'objectiu és comptar amb un espai estable en el qual professionals, experts i joves puguen dialogar sobre una temàtica molt diversa que abordarà qüestions com les relacions igualitàries, la sexualitat i les noves tecnologies, les relacions tòxiques, o la diversitat sexual, entre altres qüestions.

El cicle es va estrenar ahir dimarts 19 d'octubre amb una xarrada en la qual participaran influencers com Clara Cerdán (@figamon) i Antonio IAU (@antonio_iau), la periodista Carmen Alonso (@carmennalonso) del programa La Síntesi (@la.sintesi) i col·laboradora del podcast Deparkineo (@deparkineo) i amb Samuel Valentí, representant a l'Associació Dessex (@adessex).

Així mateix, es convidarà a tots aquells seguidors de l'IVAJ en les seues diferents plataformes i xarxes socials a enviar tots aquells dubtes o comentaris que puguen tindre per a poder donar-li resposta durant el directe, que se celebrarà el dimarts 19 a les 17.30 hores en el canal de Twich de l'IVAJ (twitch.tv/gvaivaj).

"Es crearà una finestra setmanal, en la qual s'aniran tractant els diversos temes sempre des d'una perspectiva compartida amb les persones joves", ha assenyalat, i en aquest sentit ha aclarit que l'objectiu "no és actuar des de la condescendència i el adulcentrisme, sinó intentant visibilitzar sempre la perspectiva de la població jove i adolescent".

Aquesta campanya "busca oferir una perspectiva integral, positiva i oberta" allunyada de la "perspectiva reactiva, negativa i de prevenció de malalties de transmissió sexual o embarassos no desitjats" que moltes vegades ha caracteritzat "l'escassa educació sexual que s'ha donat a les persones joves", i donant espai al plaer, ha explicat el director general de l'IVAJ.

L'enquesta nacional sobre sexualitat i anticoncepció entre els joves espanyols evidència que el 68,5% considera que la formació que ha rebut sobre sexualitat no és suficient, i un percentatge molt elevat (47,8%) s'informa a través d'internet, per la qual cosa és "molt important oferir contingut de qualitat través de mitjans que els resulten familiars", ha afirmat.

"Amb aquesta iniciativa, ens alineem amb les recomanacions de la UNESCO", que apunta que l'educació en sexualitat ha de ser integral, abordant aspectes cognitius, psicològics, físics i socials de la sexualitat, i estableix que aquesta "és indispensable per a prendre decisions informades, tractar-se amb respecte i conéixer-se, per a adquirir coneixements, actituds i valors", ha destacat.

Una campanya mantinguda en el temps

El director general de l'IVAJ ha incidit en què l'objectiu no és que això es quede en una acció vinculada a un únic dia, sinó que el que es busca és que tinga "una duració prolongada en el temps", que es mantinga fins a l'estiu, de manera que les diferents temàtiques es puguen tractar d'una manera àmplia, relaxada i escoltant totes les veus.

"L'abordatge de l'educació afectiu sexual és fonamental tant en l'àmbit acadèmic com fora d'ell", ha defensat Martí, qui ha posat en valor altres accions ja impulsades des del Govern valencià com la guia que sobre aquest tema s'ha posat en marxa des de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

Així mateix, ha recordat que en l'Estratègia Valenciana contra les Violències Sexuals s'inclou la creació d'una assignatura obligatòria sobre aquesta temàtica en tots els currículums de les diferents etapes escolars a partir dels 6 anys., i la posada en marxa de projectes i iniciatives com aquesta que es posa en marxa des de l'IVAJ.

Les mesures d'informació, sensibilització i prevenció són fonamentals per a generar eines que permeten "desconstruir i atacar actituds que fomenten l'odi o el menyspreu al diferent", ha manifestat, i ha insistit que totes aquestes actuacions han de fer-se de manera conjunta amb els protagonistes, que són els joves.

Te puede interesar
Lo más visto