Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Els pescadors valencians esgoten la quota olímpica de la tonyina roja en tan sols 12 dies

COINCOPESCA reclama a la Secretaria General de Pesca i a l'ICCAT que augmenten aquesta assignació de 8.700 quilos que s'han de repartir entre 46 embarcacions de la Comunitat

General 22 de octubre de 2021 Redacció Redacció
tonyina roja COINCOPESCA

La Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, COINCOPESCA, torna a reclamar que tant la Secretaria General de Pesca del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació com la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT) augmenten la quota que han assignat als pescadors professionals valencians. Les 46 embarcacions inscrites per a pescar els túnids que amarren als ports de Vinaròs, Peníscola, Castelló de la Plana, Borriana, Gandia, Torrevella, Santa Pola, Dénia i Xàbia han esgotat la quota olímpica assignada de 8.700 kg en tan sols dotze dies. El motiu és perquè la mar Mediterrània està absolutament plagada de tonyines roges.

Aquest 2021, l'ICCAT, l'organisme internacional encarregat d'assignar les quotes de tonyines per mitjà de cada govern estatal, va determinar una quota de 562,8 quilos per cadascuna de les 46 embarcacions valencianes, és a dir, un total de vora 26.000 quilos. La gran majoria d'embarcacions van esgotar aquesta quota en 2 o 3 dies. A l'octubre va començar la segona part de la pesca de la tonyina roja amb la modalitat coneguda com a olímpica. Dels 26.000 quilos que s'havien de repartir entre les 46 embarcacions va haver-hi 8.700 que no es van pescar i són precisament aquests els que s'incorporen a la modalitat.

 Pesca sostenible i artesanal enfront d'una pesqueria tonyinera industrial

COINCOPESCA també vol denunciar el repartiment de les quotes assignades. Mentre els pescadors artesanals de les confraries de la mediterrània s'han de repartir un 20%, les grans empreses industrials tonyineres com Balfegó de l'Ametlla del Mar (Tarragona) o la companyia Ricardo Fuentes & hijos amb seu a Cartagena (Múrcia) s'emporten el 80% de la quota. 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter