La Generalitat adjudica a l'octubre 55 habitatges públics a famílies en situació de vulnerabilitat

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge assegura que la principal fi és "complir amb la nostra vocació de servei públic i que l'accés a l'habitatge siga un dret subjectiu"

General 06 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
descarga (2)

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat durant el mes d'octubre 55 habitatges públics de la Generalitat a famílies en situació de vulnerabilitat.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha destacat que des del Consell "treballem per a ampliar el parc públic d'habitatge a través de diferents mecanismes".

Tot això per a "complir amb la nostra vocació de servei públic i l'accés a l'habitatge siga un dret subjectiu", seguint el que s'estableix en la Llei per la Funció Social de l'Habitatge de la Comunitat. Així mateix, ha indicat que "des del Govern del Botànic "continuem treballant en aquesta línia, fent un gran esforç per a augmentar la inversió i ajudar el major nombre de persones a accedir a un habitatge digne".

Dels 55 habitatges adjudicades a l'octubre, 33 pertanyen a la província de València (14 a València, 3 a Sagunt, 3 a la Font d'En Carrós, 2 a Gandia, 2 a Oliva i una a Algemesí, Alzira, Manises, Paiorta, Xàtiva, Paterna, Sagunt, Moncada i Picanya); 14 a la província d'Alacant (6 a Alacant, 2 a Elx, Castalla i Dénia i 1 a Orihuela i a Benidorm); i 8 a la província de Castelló (3 a Castelló de la Plana, altres 3 a Nules, 1 a Benicarló i una altra a Vila-real).

Ressaltar que dels habitatges assignats a l'octubre, 25 s'han destinat a atendre urgències proposades pels ajuntaments de València, Peníscola, Alzira, Manises, Oliva, Sagunt i Xàtiva. En aquest sentit, el vicepresident ha comentat que aquest tipus d'adjudicacions "són un exemple de com hem de col·laborar i fer les coses entre diferents administracions per a ser el més eficaces possibles i donar resposta a les demandes de la ciutadania més vulnerable".

A més, dos dels habitatges adjudicats han sigut per a atendre dues famílies afectades per l'ensulsiada de l'edifici de Peníscola i una altra per a una víctima de violència de gènere.

També s'han donat sis casos a Alacant, Elx, València i Algemesí de famílies que residien en un habitatge públic sense tindre títol i que, després d'estudiar el seu cas, s'han pogut acollir a la regularització de la seua situació ja que complien els requisits per a ser adjudicataris d'un habitatge públic.

Finalment, destacar que en aquest procés d'adjudicació juguen un paper fonamental els serveis socials municipals. Aquests, al costat de la unitat d'Adjudicació d'EVha, analitzen la situació dels sol·licitants d'habitatge de cada municipi per a donar una resposta a les situacions d'emergència.

Te puede interesar
Lo más visto