Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló lluita contra l’assetjament escolar als instituts

La Regidoria d’Educació i el Consell de la Joventut col·laboren en un projecte per combatre els discursos d’odi a les aules i fomentar la diversitat

Educació 06 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
04-11-2021 Mezquita Dia Assetjament Escolar

El regidor d’Educació i Participació Ciutadana, Francesc Mezquita, està acompanyant a les representants del Consell de la Joventut en les seues visites als centres de secundària de Castelló per tal de presentar un projecte que fomenta el respecte a la diversitat i per combatre els discursos d’odi a les aules. Una jornada, la d’avui, que a més ha coincidit amb el Dia Mundial Contra l’Assetjament Escolar i on l’edil Mezquita ha destacat que “la participació de la joventut és clau per construir una ciutat igualitària des de la diversitat”.

L’edil ha explicat que “es tracta d’un projecte per realitzar tallers als instituts en els que el Consell de la Joventut busca evadir aquells discursos i ‘fakenews’ amb transfons racista, homòfob o xenòfob. Situacions que, per desgràcia, acaben provocant realitats d’assetjament escolar”.

L’edil també ha posat de relleu la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia i de la comunitat educativa de Castelló per fer front al ‘bullying’ durant aquests darrers anys. Segons ha indicat el regidor, l’estratègia està basada en “el respecte, la igualtat i en visibilitzar la diversitat com a eina per a la integració de totes les xiquetes i xiquets”.

Cal recordar que la Regidoria d’Educació va ampliar el programa contra l’assetjament posant especial atenció a l’entorn digital, després d’escoltar el Col·legi de Oficial de Psicologia i atendre les seues suggerències. Per completar les accions dissenyades entre l’àrea encapçalada per Francesc Mezquita i els i les professionals, l’Ajuntament va repartir exemplars de ‘Por ti y todos tus compañeros’, un llibre de David Poves sobre el bullying des de les mirades de la víctima i, també, de l’agressor. Cada escola, tant pública com concertada, disposa de 20 exemplars del llibre de David Poves i es complementa amb altres accions dels propis centres per tal d’eradicar l’assetjament a les aules.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter