Marco anuncia en Sète que la V edició de ‘Escala a Castelló’ comptarà amb una desena d'embarcacions històriques

L'alcaldessa reforça el vincle entre Castelló i Sète per a consolidar l'esdeveniment mariner com a referent turístic internacional

General 09 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
09-11-21 Marco con el alcalde de Sète

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en la presentació de Escale à Sète 2022, reforçant així el vincle entre totes dues ciutats per a consolidar els seus esdeveniments mariners com a referents turístics internacionals. En aquest sentit, Marco ha anunciat que Castelló serà present en la pròxima edició de l'esdeveniment francés amb la participació d'un grup folklòric de la ciutat, amb una mostra gastronòmica i amb la instal·lació d'un estand en el qual s'informarà sobre la V edició d'Escala a Castelló, que comptarà amb una desena d'embarcacions, i està prevista del 21 al 25 d'abril, a penes tres dies després de la cita en Sète, del 12 al 18 d'abril.

“Sète és una referència per a Castelló. Ens ha guiat des de 2018 amb la primera edició d'Escala a Castelló que va establir les bases d'un esdeveniment d'èxit que hem aconseguit consolidar i del qual estem preparant ja la cinquena edició”, ha explicat l'alcaldessa. “Continuem enfortint aliances de cara al 2022 i per això Castelló serà present en Escale à Sète, amb una mostra de tradicions i gastronomia, i donant a conéixer el programa d'Escala a Castelló per a la qual, hui dia, ja tenim confirmades una desena d'embarcacions històriques participants”, ha avançat Marco.

L'alcaldessa ha pres part en l'acte al costat de l'alcalde de Sète, François Commeinhes; el president del Port de Sète, Jean-Claude Gayssot, el prefecte marítim del Mediterrani, Gilles Boidevezi; i la rectora de l'Acadèmia de Montpeller, Sophie Béjean, entre altres autoritats.

Segons ha avançat Marco, es treballa perquè la pròxima edició d'Escala a Castelló registre un rècord de participació de navilis històrics, amb una desena confirmats ja, i comptarà amb el patrocini de la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la Unesco. Serà, així, la segona edició, després de la de 2019, que compta amb el patrocini institucional de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura. Un suport de la Unesco que contribueix a reforçar la seua projecció a nivell internacional.

A més, després de les dues últimes edicions condicionades per la covid-19, per a 2022 es preveu recuperar el mercat mariner, el mercat gastronòmic, actuacions musicals, recreacions històriques, activitats en el club nàutic, espectacles pirotècnics i una gran desfilada, a més de les justes de Sète que tornaran a ser presents com ho van estar en 2019.

Te puede interesar
Lo más visto