Benicàssim recicla més de 200 tones d'envasos de vidre durant els mesos d'estiu

El municipi rep novament el guardó Iglú Verd per superar el repte de recollida selectiva d'envasos de vidre durant la campanya Banderes Verdes

General 15 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
Entrega Iglu Verde

Un total de 148 restaurants, bars i xiringuitos de Benicàssim s'han adherit a aquesta campanya promoguda per Ecovidrio i l'Ajuntament de Benicàssim amb l'objectiu de conscienciar als hostalers del seu paper fonamental en la millora en els processos de reciclatge i reutilització d'envasos de vidre per a aconseguir ser més sostenibles a mig llarg termini.

“Fomentar la cultura del reciclatge entre la ciutadania i la col·laboració del teixit empresarial de la ciutat mitjançant campanyes informatives i accions formatives, són les peces clau de l'estratègia empresa per l'Ajuntament per a aconseguir un desenvolupament econòmic sostenible per a Benicàssim”, ha destacat l'alcaldessa, Susana Marqués, qui ha continuat dient que “gràcies a la col·laboració dels hostalers de Benicàssim, hem pogut recollir al llarg de l'estiu més de 200 tones de vidre, per la qual cosa aquest premi és un reconeixement al compromís de la ciutat amb el medi ambient. És important que tots col·laborem i ens conscienciem que cuidar del nostre entorn està en els xicotets gestos i a la mà de cadascun de nosaltres”.

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, ha fet hui lliurament a l'Ajuntament de Benicàssim del guardó Iglú Verd per superar el repte de recollida selectiva d'envasos de vidre establit durant la campanya Banderes Verdes, que va tindre lloc durant els mesos de juliol i agost. L'alcaldessa, Susana Marqués, ha rebut l'Iglú Verd de mans del tècnic de zona de Ecovidrio, Manuel Sala.

Aquesta iniciativa, el propòsit de la qual és guardonar l'esforç de l'hostaleria local i l'activisme dels municipis costaners per la sostenibilitat durant l'estiu, ha comptat amb la participació de 127 consistoris i més de 13.000 establiments hostalers de fins a cinc comunitats autònomes, Balears, Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia. En la Comunitat Valenciana, han sigut 39 els municipis participants.

La campanya Banderes Verdes en la Comunitat Valenciana ha aconseguit incrementar la recollida un 11%, de mitjana en les localitats participants fins a aconseguir un total de 9.686 tones d'envasos de residus d'envasos de vidre. El reciclatge d'aquest material i el seu ús com a matèria primera per a fabricar nous envasos ha evitat l'emissió de 5.792 tones de COâ‚‚, equivalents a retirar de la circulació més de 2.700 cotxes durant un any. Així mateix, s'ha aconseguit un estalvi energètic de 7.132 MWh i s'han evitat l'extracció de 11.983 tones de matèries primeres.

Durant la campanya Banderes Verdes, Ecovidrio -en col·laboració amb els ens locals - va habilitar durant els mesos de juliol i agost en els municipis participants, més de 200 contenidors i va repartir 345 poals adaptats a les necessitats dels professionals hostalers. Amb un equip humà desplegat per tota la zona, l'entitat va recórrer els establiments hostalers per a informar de la campanya i fomentar la participació.

Seguint amb dades quant al reciclatge de vidre a Benicàssim, segons les últimes dades relatives a 2020, els habitants de Benicàssim van reciclar un total de 587 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 32 kg. Respecte a la taxa de contenerització, Benicàssim se situa amb una mitjana de 114 habitants per contenidor, comptant amb un total de 161 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

D'altra banda, Benicàssim ha sigut un dels municipis triats per a la campanya “Recicla vidre per elles”, una iniciativa impulsada per Ecovidrio i que té com a objectiu mobilitzar als ciutadans a reciclar envasos de vidre per a cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama. Des del passat 15 d'octubre, dos iglús roses s'han situat en l'avinguda Castelló, enfront de la plaça de les Corts Valencianes. La ubicació triada en la principal artèria del nucli urbà es troba prop d'establiments d'hostaleria, de centres educatius i habitatges amb la finalitat de sumar com més vidre durant el temps en què estiguen aquests dos iglús ja que Ecovidrio transformarà els envasos de vidre depositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront del Càncer. La iniciativa també compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l'economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d'envasos de vidre és una activitat que dona suport al compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

Te puede interesar
Lo más visto