La Generalitat actualitza el lloguer dels seus habitatges protegits

La mesura beneficia durant el mes de novembre a 44 famílies residents en habitatges d'EVha

Economía 13 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
Mediacion_La_Vall_Uixo

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'*Habitatge i Sòl (EVha), ha actualitzat el lloguer dels seus habitatges protegits de la seua propietat durant el mes de novembre en un 0,5% enfront del 4% que marcava l'Índex General de Preus al Consum (IPC).

La revisió dels preus dels lloguers es pot realitzar a través de l'IPC general, per als contractes anteriors a març de 2015, o bé aplicant l'índex autonòmic de la Rúbrica d'Habitatge en Lloguer (RVA), per als contractes a partir de la Llei 2/2015, de 30 de març, de desindexació de l'economia espanyola.

El director general de EVha. César Jiménez, ha explicat que la Vicepresidència Segona ha adoptat aquesta mesura ja que en disparar-se l'IPC general, s'ha considerat convenient igualar les condicions als inquilins anteriors a 2015 i es puguen atindre al RVA, que sol ser més baix que l'IPC"

Per a això, Jiménez ha elaborat una resolució que estableix que aquells contractes d'arrendament d'habitatges propietat d'Evha subscrits amb anterioritat a la Llei 2/2015, quan l'aplicació de l'IPC per a l'actualització de les rendes del lloguer resulte més onerosa que la del RVA, l'actualització de l'arrendament es realitzarà sobre aquest últim índex.

Amb això aconseguim es persegueixen dos objectius, ha assenyalat el director d'Evha: "minimitzar els resultats tan dispars dels dos índexs i ajudar els inquilins a suportar el pagament de les seues rendes i que la pujada siga el més moderada possible enfront de l'alça dels preus que s'està donant en les última setmanes".

Aquest mes de novembre, un total de 44 famílies que resideixen en habitatges d'EVha en règim de lloguer assequible s'han vist beneficiades per aquesta resolució que, a partir d'ara, s'estableix com a norma general.

Te puede interesar
Lo más visto