Les begudes amb baixa gradació podrien ser el futur, el 67% dels espanyols canviaria o estaria disposat a canviar la seua manera de consumir alcohol enfront d'aquesta nova tendència

La cervesa governa el consum d'alcohol dels espanyols amb un 83% seguit del vi, els espirituosos, la cervesa sense alcohol i el vermut

General 22 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
historia
Font: Revistaelconocedor.com

Toluna, companyia especialitzada en investigació en línia, ha realitzat un estudi a una mostra de 1.032 persones majors d'edat amb la finalitat de conéixer com es dona el consum d'alcohol a Espanya actualment i quines seran les tendències que imperen en el seu consum.

Hàbits dels espanyols en el consum d'alcohol

Sense lloc a dubte i amb un 83%, la cervesa governa el consum d'alcohol dels espanyols seguit del vi amb 77%, begudes espirituoses com el vodka, la ginebra o el whisky amb un 59%, la cervesa sense alcohol en un 46% i el vermut en última instància amb un 39%. Fent focus entre els joves de 18 a 34 anys, aquests prefereixen els espirituosos al vi, però la beguda preferida continua sent la cervesa.

El tipus de beguda varia depenent del moment: cervesa en un 68% quan s'ix amb amics a prendre alguna cosa, menjar o sopar mentre que el 46% ho fa prenent cervesa sense alcohol. El vi i el vermut avancen a l'hora de prendre alguna cosa, menjar o sopar amb un 56% i 48% respectivament.

Els dissabtes són el dia de major consum segons els enquestats seguit del divendres, els diumenges i els dijous i la raó principal per la qual es consumeix alcohol a Espanya és la d'acompanyar un bon menjar o sopar amb un 45% seguit de celebrar, estar en bona companyia, passar-ho bé o millor i finalment a alliberar estrés o ansietat. Analitzant detalladament als joves el rànquing de raons s'estableix de la següent manera: estar en bona companyia, celebrar, acompanyar un bon menjar o sopar, passar-ho bé o millor i, finalment, eixir de festa.

 La incidència de l'alcohol en la salut i el seu coneixement

En línies generals, els espanyols enquestats consideren nociu el consum d'alcohol en un 84%, d'ells, un 61% sempre ho ha considerat així consumisca o no alcohol i un 23% ho és des de fa poc temps. La resta, no el considera perjudicial. Centrant-nos en els joves, cal destacar que 9 de cada 10 espanyols entre 18 i 34 anys ho considera nociu i perjudicial per a la salut.

 Què és el que més tira cap endarrere a l'hora de beure?

En aquest punt, existeix una bona diferència entre les raons generals de la societat espanyola versus a quan ens centrem en els joves. Per als espanyols en general haver de conduir és el que més tira cap endarrere seguit que no és saludable, la ressaca, el malestar i finalment les calories. Quant als joves, la ressaca és la principal raó seguit que no és saludable, el dolor estomacal, haver de conduir i l'últim lloc, el preu.

 Una mica més del 6% de la població espanyola ha deixat de beure alcohol i ara cuida més la seua salut, curiós veure també que el 7% dels joves espanyols entre 18 i 34 anys ja no beu absolutament gens d'alcohol.

 Begudes de baixa graduació, el futur?

Sí, el futur i el present i així ho confirmen els espanyols ja que al 60% li agraden les begudes sense alcohol o baixes en calories. A més, un 67% canviaria o estaria disposat a canviar la seua manera de consumir alcohol enfront d'aquesta nova tendència, interessant veure que els joves ho estarien en un 73%, un gran percentatge enfront del general.

 Cal destacar que els espirituosos light comencen a guanyar terreny també en el moment festa amb un 65% encara que els espirituosos clàssics continuen portant les regnes de la nit amb un 76%.

 Actualment les begudes sense alcohol o de baixa graduació es poden dividir en dos sectors: el de la cervesa i el dels espirituosos. Heineken 0,0, Radler i San Miguel 0,0 són les tres referències que lideren en les cerveses mentre que Ballantine’s Light, Beefeater Light i *Martini Sense Alcohol lideren en el consum d'espirituosos.

 El botelló

L'enquesta afirma que Espanya és un país que beu en botellons, ja siga a casa o al carrer, i reflecteix que quasi el 60% dels joves espanyols fa botelló i la forma més comuna de fer-ho és a les cases. Els joves que més botelló fan són els de la Regió de Múrcia amb un 45% i l'índex més baix de joves que fan botelló a les nostres fronteres el trobem a Navarra, Aragó i Cantàbria.

 

Te puede interesar
Lo más visto