La Diputació reunix referents de l'emprenedoria amb motiu del Dia de la Dona Emprenedora
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
La cervesa governa el consum d'alcohol dels espanyols amb un 83% seguit del vi, els espirituosos, la cervesa sense alcohol i el vermut
General22 de noviembre de 2021RedaccióToluna, companyia especialitzada en investigació en línia, ha realitzat un estudi a una mostra de 1.032 persones majors d'edat amb la finalitat de conéixer com es dona el consum d'alcohol a Espanya actualment i quines seran les tendències que imperen en el seu consum.
Hàbits dels espanyols en el consum d'alcohol
Sense lloc a dubte i amb un 83%, la cervesa governa el consum d'alcohol dels espanyols seguit del vi amb 77%, begudes espirituoses com el vodka, la ginebra o el whisky amb un 59%, la cervesa sense alcohol en un 46% i el vermut en última instància amb un 39%. Fent focus entre els joves de 18 a 34 anys, aquests prefereixen els espirituosos al vi, però la beguda preferida continua sent la cervesa.
El tipus de beguda varia depenent del moment: cervesa en un 68% quan s'ix amb amics a prendre alguna cosa, menjar o sopar mentre que el 46% ho fa prenent cervesa sense alcohol. El vi i el vermut avancen a l'hora de prendre alguna cosa, menjar o sopar amb un 56% i 48% respectivament.
Els dissabtes són el dia de major consum segons els enquestats seguit del divendres, els diumenges i els dijous i la raó principal per la qual es consumeix alcohol a Espanya és la d'acompanyar un bon menjar o sopar amb un 45% seguit de celebrar, estar en bona companyia, passar-ho bé o millor i finalment a alliberar estrés o ansietat. Analitzant detalladament als joves el rànquing de raons s'estableix de la següent manera: estar en bona companyia, celebrar, acompanyar un bon menjar o sopar, passar-ho bé o millor i, finalment, eixir de festa.
La incidència de l'alcohol en la salut i el seu coneixement
En línies generals, els espanyols enquestats consideren nociu el consum d'alcohol en un 84%, d'ells, un 61% sempre ho ha considerat així consumisca o no alcohol i un 23% ho és des de fa poc temps. La resta, no el considera perjudicial. Centrant-nos en els joves, cal destacar que 9 de cada 10 espanyols entre 18 i 34 anys ho considera nociu i perjudicial per a la salut.
Què és el que més tira cap endarrere a l'hora de beure?
En aquest punt, existeix una bona diferència entre les raons generals de la societat espanyola versus a quan ens centrem en els joves. Per als espanyols en general haver de conduir és el que més tira cap endarrere seguit que no és saludable, la ressaca, el malestar i finalment les calories. Quant als joves, la ressaca és la principal raó seguit que no és saludable, el dolor estomacal, haver de conduir i l'últim lloc, el preu.
Una mica més del 6% de la població espanyola ha deixat de beure alcohol i ara cuida més la seua salut, curiós veure també que el 7% dels joves espanyols entre 18 i 34 anys ja no beu absolutament gens d'alcohol.
Begudes de baixa graduació, el futur?
Sí, el futur i el present i així ho confirmen els espanyols ja que al 60% li agraden les begudes sense alcohol o baixes en calories. A més, un 67% canviaria o estaria disposat a canviar la seua manera de consumir alcohol enfront d'aquesta nova tendència, interessant veure que els joves ho estarien en un 73%, un gran percentatge enfront del general.
Cal destacar que els espirituosos light comencen a guanyar terreny també en el moment festa amb un 65% encara que els espirituosos clàssics continuen portant les regnes de la nit amb un 76%.
Actualment les begudes sense alcohol o de baixa graduació es poden dividir en dos sectors: el de la cervesa i el dels espirituosos. Heineken 0,0, Radler i San Miguel 0,0 són les tres referències que lideren en les cerveses mentre que Ballantine’s Light, Beefeater Light i *Martini Sense Alcohol lideren en el consum d'espirituosos.
El botelló
L'enquesta afirma que Espanya és un país que beu en botellons, ja siga a casa o al carrer, i reflecteix que quasi el 60% dels joves espanyols fa botelló i la forma més comuna de fer-ho és a les cases. Els joves que més botelló fan són els de la Regió de Múrcia amb un 45% i l'índex més baix de joves que fan botelló a les nostres fronteres el trobem a Navarra, Aragó i Cantàbria.
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Casetes de fusta i espectacles d'animació són les novetats aquest any
Hi haurà suficients cultius per a abastir la venda nacional i les exportacions, sense la necessitat d'importacions
L'Ajuntament de Castelló reconeix el comerç local veterà de la ciutat
Les subvencions busquen fomentar l'associacionisme i donar suport a iniciatives de salut, educació i benestar social en tota la província.
L'Ajuntament renova el paviment de diverses vies clau de la ciutat i els seus voltants, amb l'objectiu de facilitar el trànsit i millorar la seguretat viària.
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
L'equip de La Barbería Albinegra analitza al rival del CD Castelló en el partit d'aquest pròxim dissabte 15
Un esdeveniment esportiu per a fomentar la inclusió i el treball en equip
Un concert molt especial per al 22 de novembre, dia de Santa Cecília
Diversos centres educatius de Castelló s'han congregat a la Plaça Major para una lectura plurilingüe dels drets de la infança