La Generalitat aposta per l'aeroport de Castelló com a motor de dinamització del sector aeronàutic i com a espai per a la innovació

Arcadi España destaca la Zona d'Activitats Complementàries de l'aeroport de Castelló, més de dos milions de metres quadrats per a desenvolupar un pol empresarial vinculat a l'aeronàutica i la logística

General 26 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
fotonoticia_20211123115002_420
Font: Europapress.es

La Generalitat aposta per avançar en l'estratègia de diversificació de l'aeroport de Castelló, a fi que exercisca un paper dinamitzador del sector aeronàutic i aeroespacial de la Comunitat Valenciana i es consolide com un espai d'oportunitat per a la innovació. Així ho han manifestat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la consellera d'Innovació, Universitats, Ciències i Societat Digital, Carolina Pascual, en el marc de 'l'Aeroport Castelló Business Fòrum' celebrat en l'aeroport.

En l'obertura de la jornada, Arcadi España s'ha referit a l'ecosistema que necessiten les empreses per a continuar creixent i aquest 'business fòrum' és exemple d'això" ha ressaltat, a més, ha afegit que "som una comunitat oberta a les inversions, que s'ha de donar a conéixer al sector industrial empresarial".

Segons ha explicat, "la innovació és el centre de tot, la clau que permet a les empreses créixer, ser competitives i avançar en sostenibilitat i el sector aeronàutic és una mostra d'això, desenvolupant aeronaus cada vegada més eficients i menys contaminants". En aquest sentit, Arcadi España ha indicat que Castelló té tres motors de desenvolupament, l'UJI, el port i l'aeroport, i "tots ells necessiten de la col·laboració i aliança entre sector públic i privat per a continuar creixent".

En la seua intervenció, el conseller ha subratllat el caràcter estratègic de la Zona d'Activitats Complementàries (ZAC) de l'aeroport de Castelló, la reserva de sòl de més de dos milions de metres quadrats on està previst desenvolupar un pol empresarial vinculat als sectors aeronàutic i logístic. Es tracta d'un projecte inclòs per la Generalitat en l'Estratègia Valenciana de Recuperació, amb una inversió prevista de 105 milions d'euros.

Arcadi España ha explicat que pròximament eixirà a informació pública el Pla Especial que recull el desenvolupament d'aquesta zona, que estarà en fase d'execució en 2022 amb la licitació del projecte d'urbanització.

L'acte d'obertura de 'l'Aeroport Castelló Business Fòrum' ha comptat també amb la intervenció telemàtica del secretari general del Ministeri d'Indústria, Raül Blanco.

Per part seua, la consellera d'Innovació, Carolina Pascual, ha posat l'aeroport de Castelló i el sector aeronàutic com a model d'evolució cap a metodologies innovadores per a aportar valor afegit i oferir ocupació qualificada. També ha destacat la necessitat de desenvolupar dinàmiques de canvi per a introduir la innovació en els processos productius de les empreses, fomentant la digitalització i l'ús de les tecnologies habilitadores i, així, fer-les més eficaces i menys vulnerables.

"Amb aqueix objectiu, des de la Conselleria s'està actuant sobre el sistema investigador, per a connectar-lo a través de la innovació amb les empreses, apostar pels mitjans tecnològics necessaris i cohesionar, alhora que secundar i potenciar, el sistema científic valencià", ha apuntat. Per a Carolina Pascual, "és més necessari que mai impulsar una transformació digital com a base del canvi de model econòmic".

Així des de la Conselleria d'Innovació s'ha posat en marxa, al costat de Districte Digital i la Secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, un Pla de Digitalització de les Pimes, que permetrà digitalitzar a 100.000 empreses en la Comunitat Valenciana.

En l'acte de clausura també ha participat el president de la Diputació de Castelló, José Martí. Les conclusions de la jornada han sigut a càrrec de la directora general d'Indústria, Empar Martínez.

La primera edició 'd'Aeroport Castelló Business Fòrum' ha congregat a 40 ponents, entre empreses, universitats, instituts tecnològics, centres d'investigació, 'startups' i entitats públiques. Prop d'un centenar d'assistents, amb un marcat perfil professional, han participat en l'esdeveniment, que ha oferit espais per a 'networking', així com una àrea d'exposició per a empreses i instituts tecnològics.

Te puede interesar
Lo más visto