
La Generalitat invertirà prop de 500.000 euros en accessibilitat i patrimoni a Tales i Suera
La delegada del Consell en Castelló, Susana Fabregat, destaca el compromís per “un interior més accessible i ple d’oportunitats”
L'acord és el primer d'aquest tipus a nivell estatal i Mollà destaca que la Comunitat torna a situar-se al capdavant en transició ecològica
03/12/2021La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i el president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, han signat un acord pioner que té com a objectiu la millora de la qualitat de l'aire en l'entorn portuari.
Es tracta del primer conveni d'aquest tipus que se signa amb una autoritat portuària en tota Espanya i s'emmarca en l'estratègia de l'Agenda 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible i la normativa estatal i autonòmica. Aquestes regulacions estableixen la possibilitat de formalitzar acords voluntaris entre els organismes competents de les comunitats autònomes (Conselleria en aquest cas) i els agents econòmics (PortCastelló) com a eina per a reduir la càrrega contaminant emesa a l'atmosfera.
L'acte protocol·lari de la signatura entre Mireia Mollà i Rafa Simó s'ha celebrat aquest matí malgrat que el conveni està vigent des del passat 5 de juliol. Des de llavors s'han celebrat ja tres reunions entre totes dues parts per al desenvolupament i implantació del conveni.
La consellera ha valorat les cinc estacions de PortCastelló, connectades a les 53 estacions que integren la Xarxa Valenciana de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica. Els resultats dels mesuraments de les estacions situades en el perímetre del recinte portuari es fan públics a través de la web de qualitat de l'aire de la Conselleria, el portal de transparència de la Generalitat, l'App per a mòbils GVAire, i en el portal web de PortCastelló.
La instal·lació dels mesuradors forma part de les 18 accions de protecció mediambiental de l'Autoritat Portuària de Castelló relacionades amb la disminució de partícules en l'atmosfera.
D'altra banda, els concessionaris que realitzen activitats de càrrega i descàrrega de material pulverulent en el recinte del port de Castelló poden adherir-se a l'acord voluntari adquirint el compromís d'adaptar els seus procediments i operacions a les recomanacions que figuren en el Codi de Bones Pràctiques aprovat en 2020 pel Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària.
El president de PortCastelló ha ressaltat la importància d'un conveni "amb el qual complim el doble compromís amb la sostenibilitat mediambiental i la transparència pública”. A més, Rafa Simó ha destacat la importància que el port de Castelló cresca de manera sostenible i respectuosa amb el seu entorn. “Per a l'Autoritat Portuària és molt important la relació amb el nostre entorn, amb Castelló, el Grau i Almassora i el vam demostrar amb aquest conveni voluntari i amb totes les accions que això comporta”. A més, ha volgut agrair “la sensibilitat de Paco Toledo com a impulsor d'aquest conveni“.
Per la seua part Mollà ha assenyalat que la Comunitat Valenciana “una vegada més se situa a l'avantguarda estatal en matèria de transició ecològica” i ha destacat la negociació proactiva de la Conselleria per a sumar aliats per a la millora de la qualitat de l'aire.
La delegada del Consell en Castelló, Susana Fabregat, destaca el compromís per “un interior més accessible i ple d’oportunitats”
L’Escola de Dansa destinarà la recaptació a l’ONG Tupay que treballa per l’educació a zones rurals del Perú
750 kilos de sardina i 250 litres de vi al grau de Castelló
El Saló de Plens de l’Ajuntament acull l’acte d’homenatge institucional a la Banda Municipal
Un viatge sonor al passat des del cor de la ciutat: la Plaça Major es transforma en escenari de memòria i orgull col·lectiu
El projecte creat pels alumnes de l'ESAD viatja al certamen internacional Biodesign Challenge Summit 2025