La Conselleria convoca el pla GenT amb 12 milions d'euros per a l'atracció i retenció de talent

Aquest programa és una aposta decidida del Consell per a la recuperació, atracció i consolidació del talent en el sistema valencià d'investigació, desenvolupament i innovació

General 07 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
5c8f49a1d8605
Font: Iberley.es

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha convocat, de forma anticipada per a l'exercici 2022, les subvencions del programa per al suport a les persones investigadores amb talent, GenT.

Amb aquestes subvencions, des de la Direcció de Ciència i Innovació es fomenta l'atracció i retenció de talent d'excel·lència internacional en les universitats públiques valencianes i centres d'investigació de la Comunitat Valenciana. Aquest programa és una aposta decidida del Consell per a la recuperació, atracció i consolidació del talent en el sistema valencià d'investigació, desenvolupament i innovació en totes les àrees del coneixement.

En concret, s'estableixen tres tipus de subvencions: Cidegent, que aborda la contractació de personal investigador doctor d'excel·lència per a desenvolupar un projecte I+D+i en la Comunitat Valenciana; Cdeigent contractarà personal investigador doctor amb experiència internacional per a la seua incorporació en grups d'investigació de referència en la Comunitat; i Sejigent ,destinat a subvencionar l'excel·lència científica de júniors investigadors i investigadores del propi sistema valencià d'I+D.

La partida pressupostària és de 12 milions d'euros susceptibles de ser finançada per la Unió Europea, a través del programa operatiu Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

El director general de Ciència i Investigació, Angel Carbonell, ha assegurat que "no hi ha millor inversió que la que es fa en talent, ja que els seus efectes beneficiosos, malgrat no ser immediats, tenen un efecte multiplicador que perdura en el temps".

"Treballem cada dia per a atraure talent, per a generar talent i per a connectar talent. Aquests nous investigadors i investigadores GenT formaran part del sistema valencià i desenvoluparan ací els seus projectes, contractaran altres investigadors/as júnior que començaran les seues carreres investigadores i es connectaran amb grups nacionals i internacionals per a conjuminar esforços i aconseguir objectius compartits, complementaris i de la màxima excel·lència i impacte en la societat i en la nostra economia", ha afirmat el director general de Ciència, Ángel Carbonell.

El termini per a la presentació de sol·licituds s'estableix del 7 de gener de 2022 fins al 27 de gener de 2022 (tots dos inclusivament). La sol·licitud es podrà fer amb certificat digital, acompanyada de tota la documentació requerida i necessària, segons la modalitat de subvenció que es tracte.

Cidegent

Aquestes subvencions estan destinades a la contractació de personal investigador doctor d'excel·lència per a desenvolupar un projecte d'I+D+i en la Comunitat Valenciana. En aquesta convocatòria s'estipulen un màxim de 20 subvencions, destinades a finançar el salari i la quota de la Seguretat Social de l'investigador o investigadora beneficiària, la duració de la qual serà de 4 anys, prorrogables fins a 2 anys més. L'ajuda anual per a cada contracte, que haurà de ser a temps complet, serà de 70.000 euros, destinats a finançar el salari i la quota de la Seguretat Social. La retribució mínima anual a rebre per la persona investigadora serà de 53.000 euros bruts anuals.

Aquesta subvenció es complementarà amb una dotació anual de 100.000 euros, podent-se destinar a la contractació de personal tècnic de suport o a personal investigador de caràcter *pre-doctoral així com a altres despeses d'execució i d'equipament del projecte d'investigació de la persona contractada.

Cdeigent

Per a la contractació de doctores i doctors investigadors amb experiència internacional, la Conselleria ha convocat un màxim de 9 subvencions que tindran una duració de 4 anys, prorrogables fins a 2 anys més. La dotació anual és de 55.000 euros per a contractes a jornada completa, destinats a finançar el salari i la quota de la Seguretat Social de la persona investigadora contractada. A més, la persona beneficiària disposarà d'una quota addicional de 30.000 euros per a finançar despeses de contractació de personal tècnic, així com despeses d'execució i funcionament.

Sejigent

Estan dirigides als investigadors i investigadores júniors d'excel·lència científica del sistema valencià I+D+i. La Conselleria convoca un màxim de 9 subvencions l'import de les quals és de 80.000 euros i la duració dels quals serà de 4 anys, podent-se destinar a sufragar les despeses de contractació del propi personal investigador sol·licitant, a la contractació de personal investigador de caràcter predoctoral o personal tècnic de suport, així com per a despeses d'execució i funcionament.

Te puede interesar
Lo más visto