La Generalitat avança en la creació d'un pol empresarial, logístic i industrial en l'aeroport de Castelló amb la publicació del Pla Especial

Arcadi España destaca que aquest tràmit "suposa un pas decisiu cap a la materialització d'un projecte estratègic per al futur de l'aeroport i del territori"

General 06 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
aerocas_vuelos_julio-e1602609008526
Font: Economia3.com

La Generalitat avança cap a la creació d'un pol empresarial, industrial i logístic a l'entorn de l'aeroport de Castelló. La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha sotmés a participació pública el Pla Especial que regula la Zona d'Activitats Complementàries (ZAC) de l'aeroport, la reserva de sòl on es contempla la implantació de companyies vinculades als sectors aeronàutic i logístic.

Així ho ha assegurat el conseller Arcadi España, qui ha destacat que l'exposició pública del Pla Especial, anunciada aquest dijous en el Diari Oficinal de la Generalitat Valenciana (DOGV), "suposa un pas decisiu cap a l'execució d'un pol econòmic entorn de l'aeroport, que multiplicarà el potencial de la pròpia infraestructura i contribuirà a la dinamització i vertebració del territori".

En aquest sentit, ha recordat que el desenvolupament de la ZAC és una actuació que forma part de l'Estratègia Valenciana de Recuperació de la Generalitat i que porta aparellada una inversió aproximada de 105 milions d'euros.

El conseller ha mantingut aquest dijous una reunió de treball amb la directora general d'Aerocas, Blanca Marín, i, la secretària autonòmica d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, María Pérez, per a abordar els avanços del Pla Especial de l'aeroport de Castelló.

Amb la publicació de l'anunci en el DOGV, la versió inicial del Pla Especial se sotmet a participació pública i consultes, durant un termini de 45 dies, per a la formulació d'al·legacions, observacions o suggeriments.

El conseller ha assenyalat que l'objectiu és aconseguir l'aprovació definitiva del Pla Especial en el primer tram de 2022 per a, a continuació, licitar el projecte d'urbanització de la ZAC. D'aquesta manera, l'actuació entrarà en fase d'execució al llarg del pròxim any, "tal com va anunciar el president de la Generalitat en el passat debat de política general".

La ZAC de l'aeroport abasta una superfície de més de dos milions de metres quadrats, on està previst l'emplaçament d'empreses relacionades amb l'aeronàutica i la logística, a més d'una altra mena d'activitats industrials i econòmiques.

El Pla Especial és l'eina d'ordenació i desenvolupament de la ZAC de l'aeroport i defineix els paràmetres urbanístics, com són les superfícies edificables, els usos i les dotacions d'infraestructures i serveis.

El desenvolupament d'aquesta reserva de sòl, que es definirà en el projecte d'urbanització, se centrarà en una primera fase en l'execució dels elements estructurals, com la xarxa viària perimetral, així com el conjunt de serveis, subministraments i equipaments necessaris. L'execució de la ZAC es realitzarà per fases, en funció de la demanda de les empreses.

Te puede interesar
Lo más visto