
Rytme de La Vall d'Uixó celebra el seu festival de fi de curs amb una gala solidària
L’Escola de Dansa destinarà la recaptació a l’ONG Tupay que treballa per l’educació a zones rurals del Perú
La Vicepresidència ha tret una nova resolució per als recursos de diversitat funcional i salut mental
06/12/2021La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha emés una nova resolució per la qual s'estableix el pla d'actuació davant la pandèmia causada per la COVID-19 en els recursos dirigits a persones amb diversitat funcional i salut mental, per la qual s'estableix que els centres diürns amb alta cobertura de vacunació hauran de garantir l'atenció presencial de totes les persones usuàries.
La resolució, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), actualitza la normativa i estableix que les visites a aquests centres de familiars o altres persones alienes a aquests, hauran de complir les exigències determinades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública respecte a la seua situació enfront de la COVID-19, ja siga el seu estat de vacunació, de recuperació o posseir una prova diagnòstica negativa.
S'introdueix una nova categorització en la qual es considerarà un centre residencial amb alta cobertura quan més del 80% de les persones residents i treballadores han rebut una pauta de vacunació completa (1 o 2 dosi més el temps indicat segons la vacuna rebuda). Per davall d'això, és un centre amb baixa cobertura de vacunació.
En el cas dels d'alta cobertura la capacitat d'atenció del centre serà del cent per cent de les persones usuàries, mentre que en aquells amb baixa cobertura que no puguen garantir les mesures de distància de seguretat, se seguirà amb l'organització de torns rotatius i es marcarà en el pla d'atenció la ràtio establida en cadascun dels torns rotatoris.
Menjador i eixides vacacionals
La resolució també actualitza la normativa per als menjadors dels centres d'atenció diürna, i estableix que en aquells casos en els quals totes les persones pertanguen a un mateix grup de convivència estable no serà necessari mantindre la distància interpersonal de 1,5 metres. En la resta de casos si que es mantindrà.
Així mateix, quan en un mateix torn de menjador participe més d'un grup de convivència estable hauran de mantindre una distància de 1,5 metres entre els grups.
Una altra de les novetats es troba en les eixides vacacionals, que fins ara era d'un mínim de 7 dies, i ara es redueix a 4, en aquells casos en els quals el municipi on es troba el centre està en nivell d'alerta 0 o 1. Per a nivells d'alerta superiors la persona resident haurà de comptar amb la pauta de vacunació completa, o la seua eixida haurà de ser per un període de més de 7 dies.
Aquesta reducció en el nombre de dies que componen una eixida vacacional té per objecte facilitar que les persones que es troben en un centre residencial puguen desplaçar-se a les seues llars amb les seues famílies per a gaudir del Nadal.
Les eixides no podran realitzar-se en el cas que en el domicili al qual acudeixen residisca una persona amb simptomatologia compatible amb la COVID-19, i una vegada torne al centre es realitzarà una vigilància activa i s'extremaran les mesures de prevenció.
L’Escola de Dansa destinarà la recaptació a l’ONG Tupay que treballa per l’educació a zones rurals del Perú
Del luxe de Leo a l’aventura de Sagitari, coneix el destí perfecte per a tu segons el teu horòscop… i el teu ascendent!
750 kilos de sardina i 250 litres de vi al grau de Castelló
El projecte creat pels alumnes de l'ESAD viatja al certamen internacional Biodesign Challenge Summit 2025
EI Covid la grip són les úniques malalties per davant de les de transmissió sexual
El nou contracte aposta per la reorganització de línies, la digitalització i autobusos sostenibles