La Xarxa de Destins Intel·ligents de la Comunitat Valenciana suma 15 nous membres

En l'actualitat ja hi ha 94 destins de la Comunitat Valenciana adherits a la Xarxa DTI-CV

General 04 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
cbdaffdd-e5c1-4ff7-bc3b-532e7298924d

Turisme Comunitat Valenciana ha convocat una assemblea extraordinària de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (DTI) que s'ha celebrat en l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat-tur) de Benidorm.

En l'actualitat ja hi ha 94 destins de la Comunitat Valenciana adherits a la Xarxa DTI-CV. Des de l'última convocatòria de l'Assemblea, són 15 les noves incorporacions.

En concret, s'han incorporat Terres del Maestrat, Bétera, Cabanes, Castell de Guadalest, el Puig, Enguera, la Mancomunitat de municipis de la Vall d'Albaida, Mutxamel, Olocau, Ontinyent, Sagunt, Segorbe, Sueca, Teulada i Vilamarxant. En l'actualitat hi ha 22 destins en el Nivell 2, 9 destins en el Nivell 3, i 63 destins en el Nivell 1.

En la inauguració de la jornada, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la importància de la Xarxa DTI de la Comunitat Valenciana perquè vertebra molt bé la Comunitat Valenciana en la transformació del paradigma cap a la tecnologia, que marcarà el futur d'aquest sector".

En aquesta línia, ha explicat que "la ciutat turística ha de ser hospitalària, sostenible, accessible, segura" i ha assenyalat que "compartir els projectes pilot d'intel·ligència turística ens pot ajudar". Així, ha recalcat la importància de la governança col·laborativa per a treballar units amb les novetats que aporta la tecnologia.

Així mateix, Colomer ha reiterat que des de Turisme Comunitat Valenciana "ens prenem molt de debò la intel·ligència turística des de les ciutats" i ha assenyalat que "amb aquestes assemblees podem compartir coneixement, a més de comprovar com ha crescut la Xarxa i l'interés de les ciutats per aquest canvi de model".

Assemblea Extraordinària de la Xarxa DTI-CV

Durant l'assemblea, el director general de Turisme, Herick Campos ha presentat el balanç dels projectes i activitats de la Xarxa DTI-CV en 2021.

A més, s'han presentat els resultats dels projectes pilot. En concret, han presentat els resultats el director de desenvolupament de negoci i assessor tecnològic en ITOP, Cristoffer Adrián; també el CEO de Gimcana Turística Digital, Ramón Martín, i el managing director de Brandmatic, Javier Galdón.

També s'ha celebrat una taula redona sobre Com han avançat els plans DTI, on han participat tècnics de turisme d'Alcoi, Calp i Cullera.

En l'assemblea també s'ha mostrat el cas de Mondevideo, de ciutat turística a DTI; i a més s'ha abordat el projecte Herit Data, una iniciativa europea que té com a principal objectiu mesurar i reduir l'impacte del turisme de masses a les ciutats patrimonials.

Te puede interesar
Lo más visto