Igualtat destina l'any vinent 2,3 milions d'euros per a polítiques dirigides a persones migrants

Oltra ha destacat l'aposta per la promoció de l'associacionisme, amb un projecte d'acompanyament a dones migrants en l'àmbit rural

General 12 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
monica-oltra-vicepresidenta-y-consejera-de-igualdad-y-politicas-inclusivas-de-la-generalitat-valenciana-foto-gva
Font: Consalud.es

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que per a l'any vinent es destinaran 2,3 milions d'euros per a polítiques dirigides a persones migrants, d'acord amb les estratègies acordades amb els diferents col·lectius.

Dins d'aquestes polítiques, Oltra ha destacat com a novetat les destinades a la promoció de "l'associacionisme", amb un projecte d'acompanyament a dones migrants en l'àmbit rural, "complint així amb un compromís amb els pressupostos participatius".

Així ho ha explicat la vicepresidenta durant la clausura de la II edició de l'Escola de Ciutadania organitzada per l'associació Jovesólides, en la qual s'ha presentat el document '15 propostes per a la inclusió de les persones migrants en l'àmbit polític de la Comunitat Valenciana'.

En la seua intervenció la vicepresidenta s'ha referit al poble valencià "com una terra d'acolliment i plena de mestissatge", que valora la diversitat com la riquesa que és, i que vol anar "molt més lluny que l'acolliment de les persones que venen i que es volen quedar i formar part de les nostres vides".

Per a fer-ho possible, des del Consell s'han posat en marxa diverses eines, com la Xarxa d'oficines Pangea que amb la col·laboració de 88 entitats locals de la Comunitat Valenciana, ofereix atenció a les persones migrants que es troben en situació de necessitat social mitjançant actuacions d'informació, primer acolliment, mediació i acompanyament als serveis necessaris per a la seua autonomia i inclusió social.

Així mateix, la vicepresidenta ha assenyalat que s'han reactivat dos serveis: l'acreditació de mediació intercultural, on actualment consten més de 400 persones acreditades, i les escoles d'acolliment que ofereixen formació bàsica per a garantir el coneixement dels valors i regles de convivència democràtica en la nostra societat, dels seus drets i deures, l'estructura política i la cultura i idiomes oficials de la Comunitat Valenciana.

També ha recordat la posada en marxa del programa 'Agermanament Comunitari Valencià', com un model d'acolliment que, a més de buscar que la ciutadania de la Comunitat Valenciana s'implique "en tot el procés d'acolliment", pretén que les persones refugiades "es consideren protagonistes de la seua adaptació a la realitat local".

Estratègia de Migracions

Finalment, la vicepresidenta s'ha referit a l'Estratègia Valenciana de Migracions 2021-2026, que representa "el treball conjunt de la societat i els governs per a treballar per la inclusió d'una forma més eficient".

L'estratègia es basa en 5 eixos amb 101 accions concretes per a fer front a l'auge d'ideologies xenòfobes i racistes, des d'una política migratòria integral, que tinga en compte totes les dimensions de la inclusió i la convivència, interrelacionades entre si.

A més, ha indicat Oltra, l'estratègia ajuda a establir mecanismes efectius de coordinació entre les diverses àrees del govern, i de participació de les entitats socials i sindicals que representen a les persones migrants o que treballen en l'atenció de les seues necessitats.

Per a acabar, la vicepresidenta ha incidit en què en la situació actual "cal saber teixir una nova societat on totes les persones tinguen cabuda amb una vida digna i plena". En aquest sentit, ha felicitat a Jovesólides per l'organització d'aquestes jornades perquè els drets i la representació de les persones migrants "són claus per a avançar en aquestes polítiques".

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto