L'Ivace destinarà 6,35 milions d'euros per a impulsar l'autoconsum en les instal·lacions de la Generalitat

El Diari Oficial publica aquest dimarts les ajudes el termini de les quals es prolongarà fins al 31 de desembre de 2023

Economía 15 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
Energia_Renovable-1000x600
Font: Muycomputer.com

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat hui la convocatòria d'expressions d'interés de l'Institut Valencià per a la Competitivitat Empresarial (Ivace) per a l'execució de diversos programes d'incentius lligats a l'autoconsum amb fonts d'energia renovable, en l'Administració de la Generalitat Valenciana.

Aquesta convocatòria compta amb un pressupost de 6,35 milions d'euros i s'emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu. El termini per a presentar les sol·licituds s'iniciarà avui i finalitzarà el 31 de desembre de 2023 o fins a esgotar el pressupost assignat.

Segons el parer del conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, l'autoconsum s'erigeix com a "peça fonamental per a poder avançar cap a un model de generació distribuïda, que redueix les pèrdues en la xarxa elèctrica i empra energies autòctones i renovables, la qual cosa comporta una reducció significativa d'emissions".

Referent a això, Climent ha incidit en què "la transició energètica ha de ser un compromís de tota la societat i l'Administració ha de tindre un paper exemplaritzant".

Per a poder accedir a les ajudes, les actuacions han d'anar destinades a instal·lacions d'autoconsum d'energia elèctrica mitjançant actuacions fotovoltaiques i eòliques, així com les instal·lacions aïllades de la xarxa elèctrica.

La quantia de les ajudes depén de la tecnologia i la potència instal·lada i oscil·la entre 500 i 4.10 euros per quilowatt instal·lat, i, en el cas de ser instal·lacions d'autoconsum compartit, poden aconseguir 4.550 euros per quilowatt instal·lat.

Aquestes quantitats podran comptar amb una ajuda addicional de repte demogràfic quan les instal·lacions se situen en municipis de fins a 5.000 habitants, o municipis no urbans de fins a 20.000 habitants els nuclis de població dels quals no superen els 5.000 habitants. Aquesta ajuda addicional oscil·larà entre 30 i 225 euros per quilowatt instal·lat.

Te puede interesar
Lo más visto