Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló finalitza la millora de la Cambra Agrària i recuperarà al febrer el servei d'atenció al públic per a ajudar a reactivar el sector primari

La Regidoria impulsarà en 2022 una segona fase de reforma en l'espai amb una inversió de 350.000 euros

General 20 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
17-12-2021 Fernando Navarro Cambra Agrària

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha presentat aquest divendres el final de les obres de la primera fase de la Cambra Agrària, que ha implicat un canvi en la fusteria interior i exterior per a millorar l'eficiència energètica i modernitzar l'espai, i ha anunciat la recuperació del servei d'atenció al públic l'1 de febrer, unes un mesures que tenen l'objectiu d'ajudar a reactivar un sector primari que, segons el regidor, “tindrà un paper central en les pròximes dècades” en la lluita contra el canvi climàtic.

“Des de la Regidoria de Transició Ecològica ens hem implicat per a recuperar els serveis agraris municipals i el nostre sector agroalimentari perquè la ciutat torne a mirar al seu terme municipal”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, que ha subratllat la posada en marxa de la nova secció de Transició Ecològica inclosa en la nova Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament, amb set places que estan treballant en la Cambra Agrària. “Són passos per a canviar el rumb en les prioritats de l'Ajuntament en les següents dècades”, ha ressaltat el regidor, que ha compartit en la Cambra una trobada amb mitjans de comunicació, que ha inclòs un càtering amb productes locals i naturals.

La primera fase d'adequació ha tingut un cost de 176.000 euros que ha sigut finançat pel programa Repoblem Pobles de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, i ha comportat el canvi de 103 peces de carpinteria exterior de la façana i patis interiors, portes, finestres i balconeras, respectant-se les característiques arquitectòniques i històriques de la Cambra Agrària.

En 2022, ha afegit Navarro, s'emportarà a terme una segona intervenció, amb una inversió de 350.000 euros aportada també de la Generalitat, que portarà aparellat millores en eficiència energètica i accessibilitat. De manera paral·lela, es retiraran les barreres arquitectòniques i s'instal·larà un ascensor.

Així, al febrer arrancarà el servei d'atenció públic, que s'encarregarà d'assessorament al sector primari en planificació, ajudes o lluita contra plagues biològiques. Ara mateix, la Cambra és seu dels sindicats de regs i tramita els permisos de crema. Amb la nova unitat vol convertir-se en un epicentre de les polítiques de transició ecològica i agroalimentàries.

“El 40% dels camps estan abandonats, amb la qual la recuperació agrària és una oportunitat econòmica mentre la restauració del paisatge propícia l'absorció de C02.”, ha agregat el regidor.

Navarro ha destacat, així mateix, tres fites que es duran a terme el següent exercici per a espentar a l'activitat agroalimentària, com la posada en marxa d'un nou mercat de venda directa de productes hortícoles de temporada, la dinamització del banc de terres amb l'objectiu d'acompanyar a propietaris i potencials productors en l'arrendament, la cessió o els acords de custòdia de parcel·les ara abandonades; i continuar amb plans de formació per a continuar generant un ecosistema que atraga nous perfils i modernitze el sector.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter