Castelló concedeix 264.373 euros dins del pla d'ajudes destinat a l'oci nocturn

Les ajudes han anat destinades a pal·liar els efectes econòmics per l'aplicació de les mesures per a contindre la covid-19

Economía04 de enero de 2022RedaccióRedacció
IMG_0094 copia

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat i concedit ajudes a l'oci nocturn per valor de 264.373 euros dins del Pla Reactivem Castelló-Empreses posat en marxa per a pal·liar les conseqüències econòmiques d'aquest sector produïdes a causa de les mesures de contenció de la pandèmia. Es tracta d'una línia d'ajudes activada a través de la subvenció d’1,43 milions de la Diputació, dels quals es va destinar una partida de mig milió per a aquest sector i la resta es va incorporar a l'excedent del Pla Resistir per a una quarta fase de les ajudes. Una vegada finalitzat el termini, s'han concedit ajudes a 28 locals d'oci nocturn i rebutjat sis sol·licituds per no pertànyer al sector o per no haver esmenat la documentació requerida en el termini fixat.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que amb aquesta línia “l'Ajuntament ha contribuït a ajudar un sector que es va veure obligat a tancar durant mesos a causa de la pandèmia i que posteriorment també va patir les conseqüències per l'aplicació d'altres mesures de prevenció per a contindre la covid-19”.

Cal recordar que l'Ajuntament va aprovar les bases per a la concessió d'ajudes directes a persones treballadores autònomes i persones jurídiques de l'oci nocturn de la ciutat que es van veure obligats al tancament de l'activitat per la normativa sanitària de prevenció davant la covid-19. El regidor d'Innovació Comercial, David Donate, ha explicat que les ajudes “estaven destinades a cobrir despeses corrents de l'activitat realitzats des de l'1 d'abril de 2020” i mitjançant elles “podien beneficiar-se de fins a 10.000 euros per cada persona autònoma o persona jurídica dels sectors de l'oci nocturn”.

Així, podien beneficiar-se d'aquesta línia d'ajudes aquelles persones autònomes o empreses, persones físiques o jurídiques de naturalesa privada, així com les comunitats de béns, societats civils i altres entitats econòmiques que desenvolupen activitat en locals com ara discoteques, sales de festa, karaoke o pubs, que s'hagen vist afectats per la suspensió forçosa de la seua activitat per aplicació de la normativa sanitària.

Te puede interesar
Lo más visto