Un total de 16 municipis de la Comunitat Valenciana comptaran amb agents per a implantar polítiques d'innovació

Les ajudes del Ministeri s'alineen amb l'estratègia de la Generalitat per a impulsar polítiques de transformació digital en els municipis

General 14 de enero de 2022 Redacció Redacció
estrategia-ugt-traer-coches-electricos-ford-almussafes-202284126-1641979597_1
Font: Motor.es

El Ministeri de Ciència i Innovació ha aprovat la concessió d'ajudes destinades a cofinançar la contractació d'agents d'innovació en 16 municipis de la Comunitat Valenciana. Aquest programa s'alinea amb l'estratègia de la Generalitat per impulsar polítiques de transformació digital en els municipis amb projectes com a "Territoris Innovadors", mitjançant el qual es pretén aconseguir serveis públics més eficients, major transparència en l'administració, espais públics més accessibles, valorització del patrimoni o millora en l'accés a la cultura, entre molts altres aspectes.

Els 16 municipis valencians pertanyen a la Xarxa Innpulso i han sigut guardonats amb la distinció de "Ciutats de la Ciència i la Innovació" amb la qual el Ministeri reconeix a les localitats que manifesten un ferm compromís per la I+D+I, donant suport a la innovació dels seus territoris i definint polítiques, potenciant estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.

En concret, els 16 municipis de la Comunitat Valenciana rebran una subvenció per import total de 556.989,5 euros amb la finalitat de garantir que els 16 ajuntaments compten amb, almenys, una persona dedicada exclusivament a la implementació de polítiques d'innovació municipals, la qual cosa reforçarà les capacitats dels municipis enfront dels reptes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Per tant, les ciutats grans de més de 100.000 habitants, com València i Castelló de la plana, rebran 23.305 euros per a la contractació d'un agent local d'innovació.

Les ciutats mitjanes, de 20.001 a 100.000 habitants, com Alcoi, L'Alfàs del Pi, Alzira, Benidorm, Gandia, Onda, Ontinyent, Paterna, Torrent, Vila-real i Villena, rebran una subvenció de 34.957,50 euros.

Mentre que les ciutats d'Almussafes, Gata de Gorgos i Salinas, de menys de 20.000 habitants, rebran una subvenció de 41.949 euros.

Els i les agents d'innovació es dedicaran a la implementació de polítiques d'innovació municipals, desenvolupant projectes d'innovació digital, licitacions de compra pública d'innovació i plans de sostenibilitat, estalvi energètic o economia circular.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha mostrat el seu reconeixement als 16 municipis distingits com a "Ciutats de la Ciència i la Innovació", i ha defensat que "la Comunitat Valenciana és la regió espanyola que més ha millorat en innovació, i això es deu al fet que les polítiques d'impuls a la innovació del Consell estan funcionant"

Així mateix, Carolina Pascual ha declarat que "aquestes ajudes del Ministeri que rebran els municipis per a comptar amb agents d'innovació van en la mateixa línia del Programa de Territoris Innovadors que desenvolupa aquesta Conselleria per a impulsar polítiques de transformació digital en els municipis".

La consellera d'Innovació també ha volgut destacar que "la innovació i el coneixement són la clau del progrés dels nostres municipis per als pròxims anys i per aqueix motiu continuarem treballant per aconseguir ciutats més cohesionades i solidàries, contribuint, al seu torn, a la transformació del teixit econòmic de tota la Comunitat".

Cal destacar que a través del Programa de Territoris Innovadors, la Conselleria d'Innovació pretén acompanyar als municipis en la triple transició, digital, verda i social, mitjançant l'impuls de la innovació i la formació especialitzada del personal dels ajuntaments, avançant cap a una Comunitat Valenciana més intel·ligent, sostenible i inclusiva.

Te puede interesar
Lo más visto