[ÀUDIO] El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert i Alcossebre celebra l’aprovació de les al·legacions contra la construcció de línia de molta alta tensió (MAT)

Els socialistes van sol·licitar l’elaboració de l’escrit per denunciar les afeccions del projecte al medi ambient i al municipi

Política 27 de enero de 2022 Redacció Redacció
2022-01-27 Alcalà i Alcossebre al·legacions MALT

El PSPV-PSOE de l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert i Alcossebre celebra l'aprovació de les al·legacions contra la construcció de la línia de molta alta tensió (MAT) que van sol·licitar i han sigut consensuades amb el PP i Compromís. L'escrit denuncia les afeccions del projecte MAGDA en el medi ambient i al municipi. El portaveu socialista, Joan Ronchera, indica que "ens alegra fer este pas endavant perquè la MAT i el megaparc fotovoltaic és un macroprojecte especulatiu en contra dels interessos de la societat, per tant, continuarem fent tot el possible per a evitar la seua construcció". Ronchera agraeix "la implicació de la plataforma en contra de la MAT i totes les associacions ecologistes i la ciutadania en general  que lluita i es manifesta en contra d'este model energètic perjudicial". 

La sol·licitud socialista d'incloure el compliment de la llei de protecció de les aus en les al·legacions també s'ha aprovat. Per tant, al document s'afirma que la MAT devaluarà el paisatge rural i agrari i provocarà un greu impacte ambiental, no repercutirà en l'economia de les localitats afectades ni contribuirà a reduir la petjada de carboni i que es tracta d'un model erroni, produint energia en grans centrals, a les mans de grans corporacions, en ciutats allunyades dels llocs de consum quan hi ha altres alternatives com la creació de comunitats energètiques locals (CEL).

"La llei d'avaluació ambiental, la resolució d'ampliar les zones de protecció d'avifauna, entre altres, avalen que la millor opció és no construir la línia d'alta tensió. A més, existeixen altres alternatives per a tindre una energia més verda i amb menor impacte, que al no tindre-les en compte també s'estaria incomplint la llei. Llavors, esperem que es tinga en compte estes reclamacions de la ciutadania que es veurà afectada", conclou Ronchera.

Te puede interesar
Lo más visto