Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Turisme sol·licita la participació ciutadana en l'elaboració d'un nou decret que regularà l'activitat gastronòmica en la Comunitat Valenciana

Francesc Colomer assenyala que "volem que la nova norma compte amb el consens del sector i la participació ciutadana, per això hem obert la idea a la participació pública"

General 31 de enero de 2022 Redacció Redacció
gastro
Font: Valencialanguageclub.es

La direcció general de Turisme està treballant en l'elaboració d'un nou decret per a regular la gastronomia com a activitat turística i els seus establiments en la Comunitat Valenciana, i vol comptar amb la participació de la ciutadania i del sector turístic en la seua elaboració.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que "els establiments de restauració ara estan regulats per una norma que ha quedat obsoleta, ja que és 2009 i en els últims anys la gastronomia s'ha convertit en un element de cultura i una forma de vida".

Així, Colomer ha explicat que "des de Turisme estem treballant en l'elaboració d'un nou Decret que puga donar resposta a aquesta nova realitat, i volem que la nova norma compte amb el consens del sector i la participació ciutadana per això, des de la Direcció General de Turisme s'ha obert la idea a la participació pública".

En concret, la ciutadania pot participar en el futur decret que regularà la gastronomia com a activitat turística i els seus establiments en la Comunitat Valenciana, mitjançant el procés de participació ciutadana enviant els seus comentaris i suggeriments des del passat 25 de gener i fins al pròxim 8 de febrer.

Francesc Colomer ha incidit en què "des de la Generalitat volem que la futura norma del turisme gastronòmic de la Comunitat Valenciana compte amb la major participació ciutadana possible per a construir entre tots una oferta gastronòmica de qualitat, que dinamitze i diversifique el turisme, impulse el desenvolupament local i implique sectors professionals diversos, donant fins i tot nous usos al sector primari".

A més, aquest projecte de decret en el qual *Turisme està treballant pretén regular la gastronomia com a activitat turística, establint les condicions que han de reunir els establiments de la Comunitat Valenciana perquè la gastronomia siga una raó més per a visitar el destí Comunitat Valenciana.

11 debats sobre qüestions clau del turisme gastronòmic

En aquest procés es plantegen 11 debats sobre qüestions clau respecte al turisme gastronòmic en els quals tots els interessats poden aportar la seua opinió. A més, addicionalment, s'ofereix la possibilitat de presentar propostes i iniciatives.

Els debats oberts es planten entorn d'aquestes qüestions:

· Considera que la gastronomia de la Comunitat Valenciana pot ser un atractiu turístic essencial?

· Creu que cal diferenciar entre els establiments que afavoreixen l'activitat turística d'aquells que no tenen relació? O considera que tots els establiments d'hostaleria són intrínsecament turístics?

· Quines condicions mínimes han de reunir els establiments de restauració?

· Creu que la regulació turística ha de referir-se exclusivament a la gastronomia autòctona?

· Quins altres serveis haurien de disposar els establiments gastronòmics per a diferenciar-se per la seua qualitat?

· En quins aspectes considera que podria millorar-se la formació del personal del sector (cambrers, cuiners, etc)?

· Viatjaria vosté només per a gaudir de la gastronomia?

· Creu que la Comunitat Valenciana té suficients establiments de restauració de bona qualitat?

· Quan tria un restaurant per a menjar, què és el que espera trobar?

· Quins establiments considera que haurien d'estar en el Registre d'Establiments Gastronòmics de la Comunitat Valenciana?

· Considera que les tendisques gurmet amb alguna mena de servei de restauració haurien d'estar sota la regulació d'aquest decret i ser incloses en el citat registre?

El procés de participació ciutadana està obert des del passat 25 de gener i finalitzarà el pròxim 8 de febrer.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter