
Castelló aprova el projecte d'urbanització de la Ribera del Riu Sec en la zona de Crémor
La intervenció forma part del pla per a transformar el riu en un corredor mediambiental i preveu una passarel·la ciclovianant
El projecte de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l'avinguda Lledó de Castelló tira a rodar aquest dimarts per a transformar en un termini d'11 mesos aquest vial emblemàtic en un itinerari accessible, segur i sostenible en el qual convisquen harmònicament vianants, bicicletes i vehicles de motor. Tècnics municipals i de l'empresa adjudicatària han visitat la zona hui i han signat l'acta de replanteig amb la qual es dona principi formalment a l'inici de les obres. “Impulsem una actuació amb la qual continuem vertebrant una nova manera de viure la ciutat i de compartir l'espai públic”, ha assenyalat l'alcaldessa, Amparo Marco.
El projecte, de 3,3 milions d'euros d'inversió cofinançada al 50% pels fons europeus FEDER i el consistori, implica el desenvolupament d'un carril bici de 1,5 quilòmetres entre la plaça María Agustina i la basílica de Lledó i consolidarà un gran eix per a vianants i un nou espai de trobada, d'oci saludable i impuls comercial.
La planificació de les obres s'ha dividit en tres trams. Els treballs arranquen en el traçat més allunyat del centre urbà, el comprés entre la rotonda de la ronda Nord i la basílica, “per tractar-se del qual menys residents concentra i menys molèsties generarà en aquesta època de l'any”, han avançat des de l'adjudicatària, l'UTE Becsa-Telecso, encarregada de materialitzar aquest projecte.
En els pròxims dies està prevista la realització dels treballs previs d'implantació d'instal·lacions, cates, replantejos i senyalització. Actuacions que tindran “poca afecció sobre el trànsit rodat”, apunten des de la UTE. Posteriorment es procedirà a la demolició de paviments.
La previsió és que després els treballs es traslladen al segon dels trams, el comprés entre la rotonda de la ronda Nord i la de Tombatossals. En aquest tram s'actuarà sobre dues zones singulars, com són el parc de Rafalafena, el clos del qual es retirarà per a integrar la zona verda en el nou itinerari sostenible, i el parc de l’Auditori.
D'altra banda, aprofitant el període estival per a minimitzar l'afecció a veïns, escolars i comerços, els treballs se centraran en el tram entre Tombatossals i la plaça María Agustina. Es tracta del traçat més urbanitzat actualment i que concentra les zones de pàrquing de l'avinguda Lledó i Mare María Rosa Molas. Al costat del col·legi Consolació i la rotonda Tombatossals es crearà un espai de trobada amb jocs infantils i zona de descans que incrementarà al mateix temps la seguretat durant les entrades i eixides d'escolars al centre.
Aquest tram mantindrà el carril de trànsit rodat durant quasi tota la seua extensió, encara que en format de superilla, desviant la circulació per a consolidar un perfil pacificat per al carrer. Així, es preveu que l'entrada es farà des de Maria Agustina i eixirà pel carrer Alegre Renau. Hi haurà una segona entrada per Miguel Servet fins a Doctor Ferran, on se situa un altre desviament; i un últim accés a l'avinguda des de Puig Roda fins a Tombatossals.
El projecte contempla una previsió inicial de la circulació del trànsit que pot veure's modificada en el període d'execució segons necessitats detectades i sobre la base de criteris tècnics.
La intervenció forma part del pla per a transformar el riu en un corredor mediambiental i preveu una passarel·la ciclovianant
L'Ajuntament impulsa el projecte que reforçarà i millorarà l'atenció sanitària i atendrà una demanda de la ciutadania
Carmen Molina, reina major i Gal·la Calvo, reina infantil mostren tota la seua il·lusió
Rosa Guillermo exposa que en principi ningú ha licitat , però que sí que es podria arribar a un acord amb alguns veïns interessats
Entrevista en directe des de el Mercat Central de Castelló
Programa reunions amb aerolínies a fi d'abordar la reactivació dels vols regulars i fomentar l'obertura de nous destins
L'Ajuntament coordina un esdeveniment per a posar en valor la relació entre les institucions i les empreses
Cristina Fernández: "Hui és un dels dies més negres en la història de la sanitat castellonenca"
Han vist el pati renaixentista del Palau-Castell i l'església de la Mare de Déu dels Àngels
La Síndrome de Dravet és una epilèpsia rara infantil d'origen genètic i que ocasiona greus retards, cada 24 de maig es commemora el Dia Nacional de l'Epilèpsia
Naix amb l'adhesió de la Generalitat, universitats públiques, diputacions i FVMP, i està obert a més institucions i entitats, també s'han creat perfils de 'Llegim, llegim, llegim' en Facebook, Twitter i Instagram per a promocionar i donar a conéixer les activitats de foment lector.