37 habitatges d'Orpesa se sumen a l'energia renovable després d'aprovar l'Ajuntament la rebaixa de l'IBI

La bonificació de l'impost és del 50% de la quota durant cinc anys

General 04 de febrero de 2022 Redacció Redacció
3172de4d8d590eab1b15e6a80d938ece

Un total de 37 habitatges d'Orpesa han instal·lat sistemes d'energia renovable des que l'Ajuntament del municipi aprovara una rebaixa del 50% de l'Impost sobre Béns immobles (IBI) per a totes aquelles edificacions que compten amb energia verda. Una mesura amb la qual el consistori persegueix incentivar la sostenibilitat ambiental.

Així ho explica la regidora d'Hisenda i vicealcaldessa, María Jiménez, qui ha recalcat que “és una molt bona notícia per a Orpesa que més d'una trentena d'immobles hagen optat per instal·lar sistemes d'energia sostenible, la qual cosa mostra el compromís tant per part de l'Ajuntament com pels ciutadans i ciutadanes de cuidar del nostre entorn”.

Cal recordar que aquesta bonificació, que es va aprovar al novembre de 2020, serà del 50% de la quota íntegra de l'impost durant cinc anys, sent 500 euros la màxima rebaixa que es podrà realitzar anualment. Amb tot, aquesta nova mesura confirma l'aposta per la sostenibilitat ambiental i l'ús de les denominades energies 'netes' per part de l'Ajuntament d'Orpesa i suposa “un incentiu perquè els propietaris aposten per la instal·lació de sistemes d'energia renovable a les seues cases, com és el cas de les plaques solars”, explica Jiménez. 

Te puede interesar
Lo más visto