La Diputació mostra la seua disposició a col·laborar amb el Hackathon Rural que se celebrarà a Montanejos entre l'11 i el 13 de març

Es tracta d'un esdeveniment dirigit a joves d'entre 15 i 22 anys que té com a objectiu últim el de contribuir a crear les condicions que permeten retindre en l'àmbit rural el talent existent

General 12 de febrero de 2022 Redacció Redacció
IMG-1994

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, estudien formes de col·laboració amb el Hackathon Rural que Voluta.coop realitzarà els dies 11, 12 i 13 de març a Montanejos, un esdeveniment que coincideix amb la línia estratègica de la Diputació d'afrontar el repte demogràfic i combatre el procés de despoblació. Es tracta d'una activitat que té com a gran objectiu ajudar al fet que es produïsca un canvi de cultura entre la població jove i es donen les condicions que puguen incitar a aquest sector de la població a quedar-se a viure als pobles o a associar-se per a desenvolupar iniciatives que puguen generar activitat econòmica.

Hackathon és un terme que naix de la combinació de ‘hack’ i ‘marathon’, entenent la primera com a solució experimental i creativa dels problemes, en tant que la segona fa referència a la duració de l'activitat. El seu origen se situa en l'enginyeria de software i hardware i està concebuda perquè els participants treballen en xicotets grups fent front a un repte específic des de la reflexió i la creativitat.

L'esdeveniment està dirigit a joves de la comarca d'entre 15 i 22 anys, als quals es plantejarà el repte relacionat amb el desenvolupament turístic de Montanejos i el seu entorn.


El president Martí considera que «estem davant una iniciativa molt interessant que va en la línia de les polítiques que impulsem des de la Diputació, que estan enfocades a la retenció del talent en l'àmbit rural i a fer viables els seus projectes de vida».

Del que es tracta, en definitiva, explica el president, «no és d'obligar a ningú a quedar-se a viure al seu poble, sinó de crear les condicions que permeten que qui es vulga quedar puga fer-ho».

Te puede interesar
Lo más visto