
[ENREVISTA] Bárbara Congost, vocal de la Junta Directiva FEDER, sobre el Dia Mundial de les Malalties Rares
Congost també explica que s'ha millorat en investigació, però no prou
El telèfon d'emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana ha rebut quasi 78 milions (77.922.950) de crides des que es va implantar al juny de 1999. La primera crida que va atendre una operadora en 1999 va gestionar una emergència mèdica.
L'11 de febrer es commemora, que en la Comunitat Europea, existeix un número de telèfon únic d'emergències; un únic número en tots els països des del qual s'atenen totes les emergències.
Durant 2021, el 1·1·2 Comunitat Valenciana ha rebut quasi 3 milions de crides (2.931.540) que s'ha traduït en la gestió de 892.734 incidents. D'ells, la major part de caràcter sanitari (580.01), seguits dels relatius a la seguretat (127.423) i, bastants més que els d'accidents (32.758). Per províncies, la major quantitat de crides es registren a València (445.908), seguida d'Alacant (335.272) i de Castelló (100.219).
Recentment, El 1·1·2 Comunitat Valenciana ha renovat la certificació de qualitat d'Aenor, una auditoria que es realitza des de fa 18 anys i que avalua la gestió de crides de la ciutadania i la comunicació amb els organismes implicats en les emergències. La renovació de l'ISO 9001:2015 posa en rellevància la bona labor d'aquest servei diàriament. L'organisme de certificació també ha renovat la qualitat per la implantació de la Carta de Serveis, el document en el qual s'informa la ciutadania sobre els serveis que es presten, els drets que tenen i els compromisos de qualitat en la seua prestació. En 2019 va ser la primera carta de serveis en l'àmbit de la Comunitat Valenciana que va rebre la certificació de l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació.
El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha destacat que "en els més de 30 anys d'existència, el 1·1·2 ha demostrat ser un servei preparat per a respondre davant les emergències que afecten la ciutadania de la Comunitat Valenciana, l'obtenció de les dues certificacions *Aenor són prova d'això".
Gestió durant la pandèmia
Des de 1999, el mes amb major activitat de la Sala 1·1·2 va ser el de març de 2020 amb 333.353 crides, 93.741 atencions més que en el mateix mes de l'any 2019 i 111.654 més que al març de 2021.
La situació va obtindre una resposta immediata per part de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències que va desdoblegar les operacions de gestió i atenció de crides en sis sales independents en dues seus diferents que podien treballar de manera simultània. Per a garantir la continuïtat, coordinació i resposta de les crides es van habilitar 4 sales d'operadors en el Centre de Coordinació de l'Eliana, amb una nova sistemàtica d'incorporació seqüencial a torns, i dues sales més a Cheste. Aquestes últimes ja no funcionen, però es mantenen preoperatives en previsió de noves necessitats o per si alguna agència la necessita.
Segons José María Ángel, "amb l'obtenció d'aquesta certificació aquest servei ratifica l'excel·lència en la seua gestió i el seu alt nivell d'exigència en el compliment dels compromisos adquirits amb la ciutadania, en la prestació del servei d'atenció i gestió de trucades d'emergència".
Congost també explica que s'ha millorat en investigació, però no prou
La Comunitat Valenciana participa amb un estand de 100 metres quadrats en el qual es donarà cabuda a les marques turístiques
Per províncies: 256 s'han registrat a Castelló, 894 a Alacant i 2.479 a València
També s'ha reunit entitats interessades en la convocatòria d'enguany, el termini de sol·licitud de la qual està obert des de l'1 d'abril fins al 17 de maig
La Generalitat reforça la lluita contra el 'cotonet' de Sud-àfrica amb la inversió de 3,9 milions d'euros en una tècnica basada en l'ús de feromones
Carmen Amoraga ha explicat que es finançaran els projectes locals i es crearan programes específics que poden itinerar pels pobles
L'Ajuntament coordina un esdeveniment per a posar en valor la relació entre les institucions i les empreses
Cristina Fernández: "Hui és un dels dies més negres en la història de la sanitat castellonenca"
Han vist el pati renaixentista del Palau-Castell i l'església de la Mare de Déu dels Àngels
La Síndrome de Dravet és una epilèpsia rara infantil d'origen genètic i que ocasiona greus retards, cada 24 de maig es commemora el Dia Nacional de l'Epilèpsia
Naix amb l'adhesió de la Generalitat, universitats públiques, diputacions i FVMP, i està obert a més institucions i entitats, també s'han creat perfils de 'Llegim, llegim, llegim' en Facebook, Twitter i Instagram per a promocionar i donar a conéixer les activitats de foment lector.