Onda i ASEBEC sumen sinergies cap a la descarbonització de la ceràmica i estudien més bonificacions per a les renovables

L'alcaldessa es reuneix amb el president i secretari de la patronal dels fabricants de maquinària per a la indústria ceràmica

General 15 de febrero de 2022 Redacció Redacció
ASEBEC

El govern municipal d'Onda continua fent passos en el seu objectiu de fomentar, en el mitjà i llarg termini, la descarbonització del clúster ceràmic mitjançant energies més netes com l'hidrogen verd. En aquesta ocasió, l'alcaldessa, Carmina Ballester, ha mantingut una trobada de treball amb el president de l'Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d'Equip per a la Indústria Ceràmica (ASEBEC), Juan Vicente Bono, i amb el secretari de la patronal, Juan José Martínez.


Totes dues institucions han acordat sumar sinergies de cara a la transició energètica del sector com a alternativa neta al gas, l'encariment del qual està repercutint en la pèrdua de competitivitat del sector. Així mateix, també s'ha abordat la possibilitat d'incrementar els incentius fiscals que ofereix l'Ajuntament a les empreses que aposten per les energies renovables, així com la instal·lació de punts de càrrega elèctrica en les diferents zones industrials de la ciutat.


“Aquest govern vol anar de la mà de les patronals empresarials per a avançar junts cap a la transició energètica i el sector de la maquinària juga un paper determinant ací, ja que són els qui aporten el talent i la tecnologia que converteix l'argila en taulell. No serveix de res disposar d'energia verda si les màquines no estan adaptades a aquesta tecnologia”, ha apuntat Ballester.

Per part seua, Juan Vicente Bono ha destacat que “els ens locals són necessaris per a desenvolupar, millorar i modernitzar els polígons industrials on poder assentar-se les empreses, a més de posar totes les facilitats per a l'atracció de noves inversions, i l'Ajuntament d'Onda és un bon exemple d'això”.


Cal incidir en què Ballester està mantenint diverses reunions de treball amb empreses energètiques interessades a invertir a Onda i instal·lar electrolizadores que puguen proveir d'hidrogen a les empreses ceràmiques instal·lades a la ciutat i voltants. La província copa el 95% del clúster ceràmic espanyol, generant més de 21.600 ocupacions directes i prop de 5.500 milions de vendes anuals. Així mateix, el clúster genera el 33% de les emissions de COâ‚‚ de tota la Comunitat Valenciana.


La primera edil també ha posat l'accent que “Onda sempre ha liderat la innovació ceràmica i tenim el talent i el potencial inversor per a tornar a fer-lo i, amb això, garantir la competitivitat de les nostres empreses i salvaguardar els milers de llocs de treball que d'elles depenen”.


Bonificacions fiscals

Cal recordar que, a través del pla d'acció Onda Logistic, l'àrea industrial ondense ofereix incentius i importants avantatges fiscals com les bonificacions de l'IAE per als primers cinc anys d'activitat empresarial: sent el descompte del 50% els dos primers anys, del 25% el tercer i quart any i del 10% el cinqué any. A més, també compten amb la bonificació del 50% aquelles empreses que generen ocupació i que utilitzen la cogeneració i del 95% per a les cooperatives.


Quant al ICIO, es manté la bonificació del 95% per a aquelles construccions, instal·lacions i obres específiques que siguen necessàries per a la incorporació de sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar i, d'altra banda, l'incentiu del 50% del ICIO per a aquelles construccions, instal·lacions i obres que es realitzen en els polígons industrials amb menys del 50% d'ocupació. L'objectiu d'aquestes mesures és incentivar l'arribada de noves inversions.

Te puede interesar
Lo más visto