Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Banda Municipal de Castelló i el Cor de la Generalitat Valenciana presenten aquest diumenge un concert únic

Ambdós formacions musicals compartiran escenari per primera vegada en la seua història interpretant la Missa nº 2 d’Anton Bruckner

General 16/02/2022 Redacció Redacció
15-02-2022 Banda Municipal (arxiu)

L’Auditori de Castelló acollirà aquest diumenge 20 de febrer a les 11.30 hores un concert únic a càrrec de la Banda Municipal de Castelló i el Cor de la Generalitat Valenciana. Es tracta de la primera vegada en la història que ambdós formacions comparteixen escenari i suposarà un dels concerts més rellevants de la temporada actual.

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Cultura encapçalada per l’edil Verònica Ruiz, ha programat aquesta cita musical de la Banda Municipal dirigida per Marcel Ortega i Martí, amb el Cor de la Generalitat Valenciana, dirigit per Francisco Perales, en el qual presentaran ‘Fins sempre’, “un programa dedicat a la relació entre la mort i la vida, amb una visió poètica i carregada d’esperança”, segons assenyala el propi director Ortega.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat “la bellesa extraordinaria d’aquest concert únic i històric a Castelló on compartiran escenari dos eminències musicals com ho és la nostra banda i el cor de la Generalitat”. Ruiz també ha animat a la ciutadania a gaudir d’aquest concert que “brillarà per la seua tendresa, excel·lència i qualitat”.

L’obra que interpretaran conjuntament és ‘Missa nº 2 per a cor i instruments de vent’ del compositor Anton Bruckner, una peça monumental que va ser encarregada en motiu de la consagració de la capella votiva de la nova catedral de Santa Maria de Linz. Amb una durada d’entre mitja hora i tres quarts, és una obra escrita per a cor a vuit veus (quatre de dones i quatre d’homes) i la plantilla de Banda que es tenia a disposició en l’Àustria vuitcentista: més o menys, un grup instrumental compost pels instruments de fusta i de metall que trobaríem en una orquestra simfònica. Aquest diumenge, damunt de l’escenari de l’Auditori, tindrem un total de 40 cantants i 16 instrumentistes.

La segona part se centrarà en la Simfonia n. 3 del compositor americà James Barnes (1949), anomenada també “La Tràgica”, que correrà a càrrec de la Banda Municipal al complet. És una obra que posa de manifest un viatge musical i psicològic des del dolor i la pena més profunds fins a la pau i l’esperança.

A més, la Banda Municipal i el Cor de la Generalitat Valenciana replicaran aquest programa en un concert a Xàtiva el dia 6 de març.

L’entrada per a l’esdeveniment és gratuïta i compta amb tots els protocols sociosanitaris corresponents per al seu correcte desenvolupament.

Te puede interesar

20230506194529_IMG_0189

La nova edició d'Onda Flamenca ha atrafegat milers de visitants que han tingut l'oportunitat de gaudir de la millor música en directe.

Redacció
Cultura - Música 07/05/2023

Onda Flamenca ha aconseguit reunir a artistes de renom com Antonio Carmona, els Chichos, Fa la gara-gara i l'Hongaresa, entre d'altres, en diferents punts de la ciutat. Aquest festival s'ha consolidat com una cita ineludible per als amants del flamenc, oferint actuacions d'alta qualitat i una gran varietat de propostes musicals.

Lo más visto

Newsletter