COINCOPESCA exigeix a la Secretaria General de Pesca claredat al calendari de pesca valencià del 2022

El president de la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, Vicent Pérez, qualifica aquesta situació "d'incomprensible i tremendament injusta"

Economía 17 de febrero de 2022 Redacció Redacció
PESCA arrastre

Les embarcacions d'arrossegament de la Comunitat Valenciana segueixen sense conéixer, en data de hui, els dies que de manera definitiva els corresponen pescar per a aquest 2022. Han transcorregut 46 dies des que es va iniciar aquest 2022 i la Secretaria General de Pesca del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) encara no ha notificat als de ròssec valencians quantes jornades els corresponen amb dret a pescar i quins càlculs individuals utilitzarà per a l'obtenció d'aquests. La Comissió interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, COINCOPESCA, encara no ha obtingut cap mena de resposta d'aquesta Secretaria General en aquest sentit, malgrat les reiterades consultes i peticions d'informació que ha realitzat de manera oficial.

En aquest sentit el president de COINCOPESCA, Vicent Pérez, considera que es tracta d'una situació "incomprensible i tremendament injusta" perquè ja ha transcorregut un mes i mig des que es va iniciar aquest 2022 i les embarcacions d'arrossegament encara desconeixen la quantitat de dies que podran pescar i d'aqueixa manera és impossible organitzar-se. COINCOPESCA està traslladant el malestar de les confraries de pescadors professionals de la Comunitat Valenciana que denuncien reiteradament que sense conéixer amb exactitud el nombre de dies que els correspon pescar per a aquest exercici, és molt difícil que puguen programar les eixides per al que resta d'any i per a anys posteriors. "Complim rigorosament amb totes i cadascuna de les exigències que ens imposa la Secretaria General de Pesca del MAPA; hem vedat permanentment àmplies zones marines, hem reduït aqueix dramàtic 6% de dies de pesca en l'arrossegament, capturem aqueixa ridícula quota de tonyina roja que ens imposen cada any i nosaltres simplement els demanem que ens comuniquen, d'una vegada per sempre, els dies que ens corresponen pescar, però no ho fan i això es diu irresponsabilitat", ha declarat el president de COINCOPESCA, Vicent Pérez.

Les vedes voluntàries

COINCOPESCA destaca que els pescadors d'arrossegament de la Comunitat Valenciana fan entre un i dos mesos de veda voluntària a l'any i per tant necessiten una planificació concreta. A aquests dies de vedes per autoregulació voluntària de l'esforç pesquer cal sumar les jornades que no pesquen per l'acció dels temporals marins, les reparacions de les embarcacions i les festivitats locals, autonòmiques i nacionals. D'aquesta manera la modalitat d'arrossegament de la Comunitat Valenciana és la que per dret, pot pescar més jornades, però al mateix temps és la modalitat que menys dies pesca a l'any, una peculiaritat que hauria de tindre's en compte a l'hora del repartiment dels dies.

També és necessari destacar que el sector pesquer valencià, igual que en la resta de la flota costanera mediterrània, la seua forma de retribució salarial és "a la part" i per tant el càlcul dels dies que es vagen a pescar durant un any és essencial per a establir els salaris dels patrons, els armadors i els mariners. Per tant existeix un problema social de fons bàsic a l'hora de conéixer els dies de pesca que ha d'atorgar la Secretaria General de Pesca. Sobre aquest tema COINCOPESCA denúncia, novament una tremenda falta de sensibilitat, empatia, falta d'informació i transparència informativa que afecta de manera negativa a la modalitat d'arrossegament de la Comunitat Valenciana.

Te puede interesar
Lo más visto