Unides Podem subratlla que la nova reforma laboral propiciarà 53.000 ocupacions indefinides a Castelló

La confluència subratlla que els contractes indefinits han crescut un 39% al gener i destaca que suposa un pas important per a lluitar contra la precarietat

Política 20 de febrero de 2022 Redacció Redacció
Marisa saavedra

Unides Podem Castelló ha valorat que la reforma laboral millorarà les condicions de vida de la gent i propiciarà la conversió de 53.000 ocupacions temporals a fixes a Castelló. Al gener, el primer mes d'aplicació d'aquesta mesura, la contractació indefinida va créixer un 39% a Castelló.


L'aplicació de la reforma laboral aprovada en desembre pel Consell de Ministres ha sigut un pas important per a un mercat de treball llastrat per la temporalitat i per a lluitar contra la precarietat. Els treballadors de Castelló es beneficiaran amb la prevalença dels convenis sectorials, que es taxe la temporalitat per a alguns coses, amb la finalitat del contracte d'obra i servei”, ha subratllat la diputada al Congrés de Unides Podem, Marisa Saavedra. La parlamentària ressalta que “hi ha gent jove que no ha conegut una altra cosa en la seua vida que la temporalitat i amb la reforma laboral el contracte d'obra i servei es reconverteix en indefinit”. “Treballem des del Govern de coalició per a aconseguir un mercat de treball més digne i decent”, ha afegit Saavedra, que ha apuntat que aquesta mesura demostra “que les polítiques d'esquerres i l'empenyiment d'Unides Podemos fan que la gent visca millor”.

A Castelló, la temporalitat a l'actrualitat representa el 27% del total d'ocupacions, “una xifra que es va disparar amb la reforma del mercat laboral del PP, que només va atendre l'interés dels més poderosos i va empobrir a la classe treballadora”, segons la confluència.

La nova reforma del mercat laboral ha permés generar 2.884 contractes indefinits al gener a Castelló, que representa un augment d'un 39% respecte al mes anterior i un 84% en la taxa interanual. Mentrestant, les ocupacions temporals han baixat un 20 % al gener.

Te puede interesar
Lo más visto