Les obres de l'avinguda Lledó tallen de manera puntual el trànsit en el tram més pròxim a la basílica

El tall es prolongarà des d'aquest el dilluns al dimecres com a màxim i els cotxes particulars podran circular per la Plana

General 21 de febrero de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
19-02-22 Obras Avenida Lledó

El tram de l'avinguda Lledó de Castelló més pròxim a la basílica es tallarà al trànsit rodat des d'aquest dilluns, 21 de febrer, i durant tres jornades com a màxim amb motiu dels treballs de canalització de les canonades d'aigua potable contemplades en el projecte de remodelació del vial, que el transformarà en un itinerari per als vianants i ciclista de 1,5 quilòmetres.

Les obres, que van arrancar a principis d'aquest mes, han començat en el tram més pròxim a la basílica, on durant aquests últims dies els operaris de l'adjudicatària, l'UTE Becsa-Telecso, han estat realitzant la reposició d'aigua potable en la part de les voreres, per la qual cosa el trànsit rodat no s'ha vist afectat fins al moment. A partir de la setmana vinent es continuarà amb la canalització, encara que es farà l'encreuament per l'avinguda i això implicarà que s'haja de tallar el trànsit en el vial entre la rotonda amb la ronda Nord i l'accés a la basílica (fins a l'altura de l'encreuament entre avinguda Lledó i Camí Caminàs).

El cessament de la circulació es prolongarà del dilluns 21 de febrer fins a aqueix mateix dimecres, 23 de febrer, com a màxim, segons han informat des de l'empresa. Els vehicles particulars podran accedir a la basílica o als habitatges que hi ha en direcció al Caminàs per aquest mateix vial, des del Camí La Plana. També podran utilitzar aquesta entrada l'alumnat i professorat del col·legi Lledó, que a més disposa del vial annex al riu Sec per a arribar al centre. Sí que podrà circular per l'avinguda Lledó l'autobús urbà amb parada en la Llar Verge de Lledó.

El projecte de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l'avinguda Lledó de Castelló transformarà en un termini d'11 mesos aquest vial emblemàtic en un itinerari accessible, segur i sostenible en el qual convisquen harmònicament vianants, bicicletes i vehicles de motor.

L'actuació, de 3,3 milions d'euros d'inversió cofinançada al 50% pels fons europeus FEDER i el Consistori, implica el desenvolupament d'un carril bici de 1,5 quilòmetres entre la plaça Maria Agustina i la basílica de Lledó i consolidarà un gran eix per a vianants i un nou espai de trobada, d'oci saludable i impuls comercial.

Te puede interesar
Lo más visto