Igualtat aposta pels projectes d'intervenció psicosocial per a treballar els problemes de salut mental

El secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat ha acudit al 50 aniversari del Telèfon de l'Esperança, destacant la seua gran labor de promoció de la salut mental

General 22 de febrero de 2022 Redacció Redacció
202003logo2-745x475

El secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, ha manifestat l'aposta que s'està fent, des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, pels projectes d'intervenció psicosocial com a instrument per a treballar amb els col·lectius que puguen patir problemes de salut mental.

Sancho ha fet aquestes declaracions en l'acte de commemoració del 50 aniversari del Telèfon de l'Esperança, en el qual ha manifestat el reconeixement del Consell a aquesta entitat sense ànim de lucre, que té com a objectius promoure la salut emocional de les persones, així com la prevenció de la soledat i les seues conseqüències quan aquesta no és desitjat, o la prevenció del suïcidi, entre altres.

"Són 50 anys d'atencions i ajuda a persones que ho necessiten", ha manifestat el secretari autonòmic, en al·lusió a la més de 250.000 trucades ateses pel Telèfon de l'Esperança en aquests anys, i al treball desenvolupat pels més de 4.000 voluntaris que han passat per aquesta entitat.

Aquest treball, ha reconegut, "contribueix a la necessària visibilització de la importància de la salut mental, i més en un moment de crisi sanitària i social prolongada com l'actual, on els sentiments de soledat, ansietat, o la depressió han aflorat amb més força".

"La situació de pandèmia ha agreujat unes certes patologies i ha impactat negativament en la salut mental i emocional de moltes persones", ha incidit Sancho, qui ha assenyalat que des del Consell s'està treballant per a donar una resposta a aquesta realitat.

En aquest sentit, ha manifestat l'aposta per projectes d'intervenció psicosocial, que es financen a través de les convocatòries de programes d'interés general per a atendre fins de caràcter social amb càrrec al tram autonòmic de l'assignació tributària del 0,7 per cent de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.

Sancho ha concretat que dins d'aquestes línies, la Conselleria finança projectes desenvolupats pel Telèfon de l'Esperança, com el programa en situacions de crisis i el programa d'escolta a les persones majors.

Així mateix, l'entitat també rep ajudes dels programes de desenvolupament comunitari i d'activitats de promoció i foment del voluntariat.

Aquestes inversions, ha incidit, posen de manifest el compromís de l'Administració valenciana amb projectes com el del Telèfon de l'Esperança.

D'altra banda, el secretari autonòmic també ha apuntat que des de la Conselleria s'està treballant en la redacció de l'Estratègia d'Envelliment Actiu, que la pandèmia va obligar a paralitzar, i en la qual es pretén continuar treballant en polítiques de lluita contra la soledat no desitjada.

Sancho ha indicat que la Conselleria ja compta amb iniciatives en aquest sentit, com és el cas de les vacances socials o els programes de termalisme, que enguany s'han pogut recuperar després de les restriccions imposades per la COVID-19.

Te puede interesar
Lo más visto