Castelló col·labora amb la marxa solidària per la visibilització del TEA del pròxim 2 d'abril

La marxa, sota el lema ‘Roda per l'autisme’, serà una jornada solidària, urbana i no competitiva per a donar a conéixer el TEA

General 28 de febrero de 2022 Redacció Redacció
27-02-22 Ribera apoyo a Teacast

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, col·labora amb la marxa solidària per la visibilització del Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) que se celebrarà el pròxim 2 d'abril amb motiu del Dia Internacional de l'Autisme. La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha felicitat l'associació TeaCast per l'organització, al costat d'altres associacions de Castelló, d'aquesta jornada de conscienciació dirigida a mobilitzar i conscienciar a la societat castellonenca.

La del 2 d'abril serà una marxa solidària, urbana i no competitiva que, sota el lema ‘Roda per l'autisme’ convida a la participació ciutadana a rodar per a visibilitzar el TEA. La marxa, en la qual es pot participar amb bicicletes, monopatins, patins o caminant, eixirà des de la Plaça de la Independència a les 10.30 hores i finalitzarà en el mateix Parc Ribalta, on els participants podran gaudir d'una jornada lúdica, plena d'activitats: tallers, exposicions, actuacions, etc.

“L'Ajuntament de Castelló és una institució compromesa amb les famílies de persones amb autisme i fa costat a totes les iniciatives que ajuden a millorar la qualitat de vida d'aquestes famílies”, ha manifestat Ribera. La regidora ha animat a la ciutadania a participar en aquesta marxa de visibilització.

Des de TEACAST recorden que, segons els últims estudis epidemiològics, un de cada 68 xiquets nascuts a Europa està diagnosticat amb TEA. “Amb aquestes xifres resulta obligatori conscienciar a la societat, informar i educar perquè l'entorn puga donar resposta a les persones amb autisme, ja que, quan la societat està preparada, es pot parlar d'inclusió i d'una participació real de les persones en tots els àmbits de la vida diària”, han explicat des de l’associació.

Per a més informació sobre la marxa i inscripcions es pot consultar la web www.diadelautisme.es

Te puede interesar
Lo más visto