Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Diputació de Castelló aspira a involucrar a arquitectes de tota la Comunitat en l'ús de la ceràmica en entorns urbans amb el CRU V

L'àrea de Promoció Ceràmica activa per primera vegada la promoció exterior del concurs després de consolidar-se a la província

General 02/03/2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
1536-1024 (2)

La Diputació de Castelló ampliarà enguany per primera vegada la promoció del Concurs de Regeneració Urbana (CRU) fora dels límits provincials. L'interés per impulsar la ceràmica en entorns urbans ha portat a l'equip de Promoció Ceràmica a activar noves formes de difusió, que seran visibles a partir de les pròximes setmanes. La més cridanera serà l'edició d'un cartell, que es distribuirà al llarg de la Comunitat en ajuntaments i col·legis d'arquitectura. La segona proposta serà la presentació oficial del concurs a València i Alacant.

“Quatre edicions completades, huit projectes executats i 1,7 milions d'inversió”. Amb aquestes xifres, ha seguit el president, José Martí, “podem constatar la consolidació del CRU a la nostra província, on ha aconseguit el seu escomés d'estimular la introducció de la ceràmica en el paisatge urbà”. Ara, “l'objectiu és que els equips d'arquitectura de fora de Castelló també assumisquen el taulell com a seu, primer participant en el nostre concurs i després projectant obres en els seus territoris amb el nostre producte número 1”.

El president ha recordat que en qüestió de dies, el dilluns per a ser més exactes, es tancarà la primera fase del CRU, la que competeix als ajuntaments, que poden presentar a concurs un espai degradat i amb potencial urbanístic com a opció a remodelar a càrrec de la Diputació Provincial. En una segona etapa, els equips d'arquitectura es posaran a la feina per a redissenyar els espais seleccionats amb ceràmica provincial.

450.000 EUROS PER ALS PROJECTES GUANYADORS

Cal recordar que en aquesta cinquena edició es consolida l'alça en el pressupost per a les obres, 450.000 euros, a dividir entre dos per a l'execució dels dos plantejaments guanyadors.

“Des de la Diputació de Castelló continuarem treballant perquè la nostra indústria ceràmica i els seus productes s'òbriguen a noves vetes de mercat i que això es traduïsca en majors facturacions i oportunitats de creixement per a la província’’, ha finalitzat Martí.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter