Orpesa encarrega la redacció de l'avantprojecte de la nova residència i centre de dia 

L'Ajuntament  avança per a fer realitat aquesta demandada instal·lació que atendrà majors, dependents i persones amb diversitat funcional 

General 17 de marzo de 2022 Redacció Redacció
Micaela Bermúdez, María Jiménez y Araceli de Moya

L'Ajuntament d'Orpesa fa un pas més per a avançar en un dels projectes més demandats en el municipi: la residència per a la tercera edat, persones amb diversitat funcional i el centre de dia per a persones dependents; una instal·lació que molt prompte serà una realitat després que la Generalitat incloguera aquesta iniciativa en el Pla Convivint.

Així, el consistori ha encarregat ja la redacció de l'avantprojecte “que servirà per a definir l'edifici a nivell d'espai”, segons ha avançat la regidora d'Urbanisme, María Jiménez. Es tracta de “un dels  documents que ens sol·licita la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a poder avançar en aquest necessari projecte”, afig Jiménez.

D'aquesta manera, “fem un pas més per a seguir cap avant amb la residència, un projecte que es va iniciar amb la compra del solar el mes de maig de 2021”, recorda Jiménez. “Tal com he dit sempre, aquest projecte és de necessitat per al municipi i, per tant, és una prioritat per a nosaltres i des del  primer moment estem fent tot el possible i necessari perquè siga una realitat”.

L'alcaldessa, Araceli de Moya, destaca que “es tracta d'un pas més perquè la construcció de la residència i el centre de dia siga una realitat”. “Són passos lents perquè així ho requereix l'administració  i la burocràcia, però assegurances i constants”, ressalta la primera edila, qui subratlla que “és una satisfacció que prompte puguem veure els fruits de tot el treball realitzat i esperem veure en els pròxims mesos com serà el disseny i les necessitats que cobrisquen aquesta infraestructura tan esperada i necessària per al poble d'Orpesa i tota la província”.

Cal recordar que el solar en el qual  se situarà la nova residència i centre de dia està localitzat en la zona de Els Quarts del municipi, un terreny que l'Ajuntament va adquirir per 1.225.000 euros i en el qual ja s'han dut a terme els treballs de neteja i aplanament. 

Així, tal com ja va anunciar la regidora de Serveis Socials, Micaela Bermúdez, que tant la residència mixta com el centre de dia serà gestionat pel Consell. “Crearem dos mòduls diferenciats: un per a persones majors, que tindrà residència i centre de dia; i un altre que correspondrà a la residència per a persones amb diversitat funcional”. 

La previsió és que el centre de dia compte amb al voltant de 30 places; la residència per a persones majors podrà donar servei a unes 70 persones; i la residència per a persones amb diversitat funcional albergarà entre 30 i 40 places. Amb tot, Bermúdez ha ressaltat que “ja estem molt més prop de que la tan reclamada residència siga una realitat”. No obstant això, la munícipe afig que es tracta de “un ,projecte de molta envergadura, per la qual cosa els terminis de les dues administracions s'allargaran . Amb tot, esperem que estiga construïda al més prompte possible ”.

Te puede interesar
Lo más visto