Ivace Energia recolzarà el 100% del cost de les instal·lacions d'autoconsum elèctric als ajuntaments

El Ivace va recolzar en 2021 un total de 96 projectes d'autoconsum en ajuntaments

General 30 de marzo de 2022 Redacció Redacció
ivace
Ivace El Ivace va recolzar en 2021 un total de 96 projectes d'autoconsum en ajuntaments

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dimecres, 30 de març, la convocatòria de la línia d'ajudes de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per a donar suport als projectes d'instal·lació d'autoconsum i generació d'energia elèctrica mitjançant energies renovables, especialment la fotovoltaica, en els municipis.

Aquesta línia d'ajudes, dotada amb un pressupost de 3 milions d'euros, està dirigida als ajuntaments, que podran presentar les seues sol·licituds fins al 6 de maig de 2022.

La convocatòria d'enguany igual que la del passat any recolzarà la totalitat del cost del projecte perquè la fórmula d'ajuda reembossable, ara es complementa amb una subvenció a fons perdut del 50% del cost del projecte, la qual cosa ajuda als ajuntaments a fomentar aquest tipus d'instal·lacions.

Gràcies a aquesta línia d'ajuda, el Ivace va concedir el passat 2021 ajudes a un total de 96 projectes d'autoconsum d'ajuntaments, dels quals 51 se situen a la província de València, 29 a Castelló i 16 a Alacant.

Així doncs, la conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de Ivace Energia, sufragarà el 100% del cost dels projectes mitjançant una fórmula combinada de subvenció a fons perdut ( el 50% del projecte) i un préstec a interés 0 (el 50% restant del projecte).

El pressupost màxim que Energia recolzarà per projecte ascendeix a 100.000 euros i fins a un màxim de 300.000 euros per entitat beneficiària.

El termini d'amortització serà de 96 mesos i les quotes d'amortització seran semestrals, és a dir, 16 quotes d'amortització. No obstant això, les 8 últimes quotes no seran girades a les persones beneficiària en compensar-se amb la subvenció a fons perdut.

Aquest canvi en la modalitat facilita als ajuntaments apostar per l'autoconsum elèctric i respon al compromís per intensificar al màxim la implantació d'aquesta manera de generació elèctrica en els municipis.

Cal destacar que són subvencionables les instal·lacions d'autoconsum basades en qualsevol font energètica renovable com la fotovoltaica, eòlica o biomassa/biogàs i que, així mateix, tenen cabuda tant les instal·lacions sense emmagatzematge com les que compten amb sistemes d'emmagatzematge energètic.

Te puede interesar
Lo más visto