Ros destaca el suport del govern de Pedro Sánchez al sector de la pesca amb un paquet d'ajudes de 68 milions d'euros

La diputada socialista en el Congrés per Castelló i membre de l'executiva nacional del PSPV-PSOE afirma que els i les socialistes "complim amb la protecció d'un sector fonamental per a la nostra província"

Política 30 de marzo de 2022 Redacció Redacció
Susana Ros 2
Susana Ros al Congrés

La diputada socialista en el Congrés per Castelló i membre de l'executiva nacional del PSPV-PSOE, Susana Ros, ha destacat el suport del govern progressista de coalició de Pedro Sánchez al sector de la pesca amb un paquet d'ajudes de 68 milions d'euros, inclòs en el Pla de Xoc de Resposta a la Guerra aprovat en el Consell de Ministres. "Els i les socialistes complim amb la protecció d'un sector fonamental per a la nostra província i el fem passant de les paraules als fets, amb mesures reals que permetran protegir l'ocupació i a les i els treballadors de la mar", ha afegit.

Amb aquest paquet de mesures, el Govern de Pedro Sánchez atén les peticions del sector pesquer per a pal·liar els efectes de l'actual conjuntura sociopolítica i l'augment del cost de les matèries primeres. "El PSOE és un partit que governa per a tots i per a totes, un govern que es preocupa i s'ocupa de les necessitats de les persones, els i les treballadores i el sector productiu. La gestió de la pandèmia ha sigut tot un exemple que en les crisis no és el mateix que governen uns al fet que governen uns altres i continuarem treballant per a la protecció de totes i tots", ha afegit la diputada.

Ros ha recordat que, el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ja va avançar que el Govern posaria en marxa una sèrie d'accions per a ajudar al sector pesquer per l'increment de preus del gasoil, "i així ha sigut gràcies a l'aprovació d'aquest pla de resposta a les conseqüències de la guerra a Ucraïna". A més, a Brussel·les també s'ha aconseguit l'activació del Fons Marítim de Pesca i Aqüicultura (Fempa) que habilita la possibilitat d'ajudes al sector, que tindran efecte retroactiu a partir del 24 de febrer.

"El compromís del partit socialista amb protegir el sector de la pesca és clar i inequívoc, per això, hem aprovat aquest paquet de mesures amb una mobilització de quasi 70 milions d'euros per a protegir els llocs de treball, protegir les famílies, i protegir l'economia", ha conclòs Ros.

Te puede interesar
Lo más visto