Ximo Puig anuncia una ampliació de 10 milions d'euros per a la contractació d'assegurances agràries

El pla Reactiva inclourà aquesta mesura, que permetrà elevar fins als 40 milions d'euros la dotació existent i assegurar la renda en el sector primari

Economía 06 de abril de 2022 Redacció Redacció
ximo puig
Ximo Puig El president de la Generalitat destaca l'aposta per la qualitat i la internacionalització de les empreses hortofructícoles i el valor estratègic del mercat europeu

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el pla Reactiva inclourà mesures directes de suport al sector agroalimentari entre les quals es troba l'ampliació en 10 milions d'euros de la partida destinada a la contractació d'assegurances agràries. 

Així ho ha avançat durant la seua visita a les empreses de la Comunitat Valenciana que participen en la fira hortofructícola Fruit Logística de Berlín, una de les més importants a nivell internacional i un espai de trobada per a les signatures productores, importadores i comercialitzadores del mercat de productes frescos. 

El president, que ha estat acompanyat per la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha subratllat que l'ampliació de la dotació destinada a potenciar la contractació de l'assegurança agrària suposarà un suport directe al manteniment de les rendes dels agricultors en l'actual context de crisi.

Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana ja és l'autonomia que més recursos econòmics destina a l'assegurança agrària de tota Espanya, amb un pressupost pròxim als 30 milions d'euros. Per tant, la seua elevació fins als 40 milions d'euros suposarà un "pas més enllà", que permetrà augmentar fins al 30 % la participació de la Generalitat en aquestes assegurances. 

Puig ha destacat a més l'aposta per la qualitat i la internacionalització del sector hortofructícola, present en aquest certamen amb la participació de més de 50 empreses valencianes, així com el valor estratègic del mercat europeu, i ha subratllat que la intenció del Consell és recolzar en tot moment al sector, de manera que garantisquen preus en origen adequats per a mantindre les rendes. 

El president ha al·ludit en aquest sentit la importància de desplegar totes les accions previstes en la Llei de la Cadena Alimentària, i s'ha referit també a la "fortalesa" d'un sector "fonamental" per a la Comunitat Valenciana, les exportacions de la qual van créixer un 13 % en 2021 i van superar els 7 800 milions d'euros. 

Per la seua part, la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, s'ha referit també a la "gran qualitat" del sector, i ha destacat l'esforç del Consell per a fer front a l'increment de costos derivat de la crisi generada per la guerra a Ucraïna, amb un increment de la dotació econòmica per a assegurances agràries que permetrà beneficiar a 32 000 agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana. 

Mollà també s'ha referit a l'aprovació pel Consell, divendres passat, dins del paquet de mesures per a fer front a aquesta crisi, de la posada en marxa de l'Agència Valenciana per al Control Alimentari, un instrument que, segons ha assenyalat, ajudarà al compliment de la Llei de la Cadena Alimentària i permetrà que no es pague als agricultors per davall del preu de producció. 

Te puede interesar
Lo más visto