Arcadi España: "L'Agència Valenciana de Protecció del Territori és clau en el compliment de la legalitat i la lluita contra el canvi climàtic"

El conseller de Política Territorial subratlla l'avanç de la Generalitat en la descentralització en situar la seu de l'organisme a Elx

General 06 de abril de 2022 Redacció Redacció
220405-pol-foto-avpt_lg
Arcadi España Arcadi España ha assenyalat que "Hem d'ordenar el territori, construir i créixer d'una forma diferent, ateses les característiques naturals d'on vivim"

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que l'Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT) "es configura com un instrument essencial en l'ordenació d'habitatges i la protecció del territori, i és fonamental en la lluita contra el canvi climàtic i l'avanç cap a la sostenibilitat". 

Després de la reunió amb el director gerent de l'Agència, Manuel Civera, per a valorar el primer mes d'activitat d'aquest organisme autònom adscrit a la Conselleria, Arcadi España ha assenyalat que "en aquestes últimes setmanes, les pluges, el temporal marítim i les temperatures, excepcionalment, ens alerten que el canvi climàtic és ací, que hem d'ordenar el territori, construir i créixer d'una forma diferent, ateses les característiques naturals d'on vivim".

Així, el conseller ha afegit que "hem de cuidar el territori, que té moltes potencialitats, però també és molt fràgil, i hem d'impulsar un canvi de cultura, complir i fer complir tota la normativa urbanística, i aquesta és una de les funcions principals de l'Agència, on els ajuntaments deleguen les seues competències de disciplina urbanística".

A més, el responsable de Territori s'ha referit al fet que la AVPT representarà una "finestra d'oportunitat per als milers de famílies que tenen un habitatge fora d'ordenació que puguen, amb un procediment de minimització d'impacte i les actuacions necessàries per a reposar els serveis que no tenen, legalitzar la situació".

Així mateix, s'ha referit la importància que l'ordenació del territori siga una tasca de tots i ha ressaltat la posada en marxa de la web de l'Agència, "que s'ha creat perquè funcione com una eina de comunicació amb ajuntaments i la ciutadania en general".

En aquesta primera visita a la seu de l'Agència, que ha estat acompanyat per l'alcalde d'Elx, Carlos González, i el director general d'Urbanisme, Vicent García Nebot, el conseller ha subratllat l'avanç que ha fet la Generalitat en la descentralització en situar aquest nou organisme a Elx. Per a Arcadi España, "significa una fita per a la ciutat pel que representa política i administrativament".

L'Agència Valenciana de Protecció del Territori té en exclusiva, des del passat 9 de març, la competència en matèria de protecció de la legalitat urbanísitca sobre el sòl no urbanitzable en els municipis que s'han decidit adherir-se. 

En total, són ja més de 215 localitats valencianes les que han acordat traslladar aquesta competència a l'Agència i deixaran d'incoar els expedients sancionadors i de restauració de la legalitat urbanísitica. Amb l'acord d'adhesió, que ha de ser aprovat pel ple de cada Ajuntament, l'Agència assumeix la competència municipal efectiva i passa a ser l'encarregada de tramitar, resoldre i executar els expedients en aquesta matèria. 

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto