L'IVAJ organitza per als dies de Pasqua els camps de voluntariat 'Diverteix-te' en Moraira i Alcossebre

Participen 50 joves que realitzen activitats lúdiques i socioeducatives per a xiquets i xiquetes de 9 a 12 anys tutelades per la Generalitat

General 14 de abril de 2022 Redacció Redacció
4c6ac6df-7fdb-419b-a790-8c749a9bd905

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), amb la col·laboració de la direcció general d'Infància i Adolescència, ha organitzat per als dies de Pasqua els camps de voluntariat juvenil 'Diverteix-te', que s'estan desenvolupant del 15 al 24 d'abril en els albergs juvenils 'La Marina' en Moraira i 'Jaume I' en Alcossebre.

El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha assenyalat que els camps de voluntariat juvenil s'emmarquen en la campanya 'Viu la solidaritat' de la Generalitat que se celebra anualment amb l'organització de camps a la primavera, estiu i hivern.

Jesús Martí ha explicat que enguany, a causa de la crisi humanitària generada per la guerra a Ucraïna i a causa de la tasca d'acolliment que s'està realitzant des de la Generalitat, "no es pot comptar amb tots els albergs de l'IVAJ i la celebració dels camps en aquestes dates s'ha limitat a dues".

Els dos projectes Diverteix-te de primavera reuneixen un total de 50 joves per a organitzar un programa d'activitats per a xiquets i xiquetes entre 9 i 12 anys tutelats i tutelades per la Generalitat, que els permet aquests dies "conviure i divertir-se a través d'activitats lúcides i socioeducatives que inclouen excursions, visites, tallers, vetlades nocturnes i jocs" ha indicat el director general de l'IVAJ.

Les persones voluntàries són les encarregades de l'acolliment de les xiquetes i xiquets participants i de la programació de les activitats que realitzen durant aquests dies, a més de conviure i atendre'ls, sempre sota la supervisió i orientació de les monitores i monitors i de les persones encarregades de la coordinació dels camps.

Els camps de voluntariat juvenil són un tipus d'activitat en les quals un grup de joves de diferents procedències es compromet de manera voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte de treball amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d'animació.

El director general de l'IVAJ ha destacat que la realització d'aquest projecte és un mitjà per a fomentar valors de "convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d'aprenentatge intercultural".

Te puede interesar
Lo más visto