Oltra: "La reforma integral de la residència El Catí d'Elda convertirà les seues instal·lacions en un espai més humanitzat i més amable"

La vicepresidenta s'ha reunit amb l'alcalde d'Elda, Rubén Alfaro, i amb l'equip d'atenció primària de l'Ajuntament

General16 de abril de 2022RedaccióRedacció
220413-vice-foto-oltra-residencia-elcatijpg
obresAquestes obres amb un cost de 7,7 milions d'euros, s'inclouen dins del Pla Convivint de la Generalitat

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha visitat la residència per a persones majors El Catí d'Elda per a conéixer les obres de reforma integral que s'estan realitzant en les seues instal·lacions per a convertir-la en un espai "més humanitzat i més amable".

Aquestes obres, ha explicat la vicepresidenta, amb un cost de 7,7 milions d'euros, s'inclouen dins del Pla Convivint de la Generalitat per a "adequar-la" al nou model residencial impulsat per Igualtat "amb unitats de convivència més reduïdes i estables", a més d'adaptar-la als aprenentatges adquirits durant la pandèmia per la COVID-19.

A més de la reforma integral de la residència, que té una capacitat de 84 places, també s'està reformant el centre de dia que, a més, "passa de 12 a 40 places", ha destacat Oltra.

"L'objectiu és humanitzar també els espais i estabilitzar la coordinació sociosanitària amb una mirada més social i familiar de les residències d'atenció a persones majors" ha indicat la vicepresidenta.

Prèviament a la visita a la residència, la vicepresidenta ha mantingut una trobada amb l'alcalde d'Elda, Rubén Alfaro, i amb l'equip municipal d'atenció primària, als qui ha felicitat "pel seu bon fer, professionalitat i compromís, sobretot durant els dos últims anys de pandèmia".

La vicepresidenta ha destacat l'aposta del Consell per una "transformació" del sistema dels serveis socials municipals, que ara estan dotats per a "abordar diferents qüestions des de diferents mirades professionals", de manera que la qualitat i especialització de l'atenció que s'ofereix als ajuntaments "és molt més òptima per als ciutadans i ciutadanes que acudeixen a ells".

En aquesta reconstrucció del sistema de serveis socials, els ajuntaments han comptat amb l'ajuda tècnica i financera de la Conselleria. En el cas de l'Ajuntament d'Elda, des de 2015 s'ha multiplicat per dotze la línia econòmica per a l'equip d'atenció primària, que ha passat de 69.596 euros als 811.440 euros previstos per a enguany, el que ha permés passar de 2 professionals contractats fa set anys als 32 que es podrien contractar en 2022.

Aquestes dades signifiquen que la ràtio de professional per habitants ha passat d'1 cada 20.638 en 2015 a 1 professional cada 1.644 habitants per a 2022, ha assenyalat Oltra. A més, des de llavors, s'han ampliat els perfils professionals que integren actualment els equips, de manera que estan compostos per treballadors i treballadores socials, psicòlegs i psicòlogues, juristes, personal administratiu i d'integració social.

Les obres de la reforma integral de la residència El Catí d'Elsa s'emmarquen en les actuacions que la Conselleria està impulsant en el marc del Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials, que compten amb una inversió per al conjunt de la Comunitat Valenciana de 561 milions d'euros per a la posada en marxa de 6.600 places públiques.

La vicepresidenta ha assenyalat que aquest ambiciós projecte de la Generalitat té entre altres objectius "cobrir la necessitat de recursos de serveis socials i avançar cap a l'equitat territorial de la Comunitat".

Te puede interesar
Lo más visto