La Diputació de Castelló, referència per a la província de Reggio Emilia en matèria de promoció ceràmica

Una delegació italiana, encapçalada pel president de la província, visita Castelló per a conéixer el CRU i les polítiques de suport al sector tauleller

General 18 de abril de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
_DSC2377

El Concurs de Regeneració Urbana (CRU) de la Diputació de Castelló desperta passions més enllà de l’Estat. La iniciativa estrella de l’equip de govern de José Martí per a introduir la ceràmica en actuacions d’àmbit urbà ha activat l’interés del govern de la província italiana de Reggio Emilia que comparteix amb Castelló la tradició industrial taulellera per exportar a la península itàlica el certamen a fi de promocionar la diversificació de l’ús del taulell.

Una delegació italiana, encapçalada pel cap de govern provincial Giorgio Zanni, ha visitat aquesta setmana Castelló per a conéixer més detalls del CRU i, alhora, fixar-se en les polítiques de suport de la Diputació al sector ceràmic. Com a amfitrions han actuat el president, José Martí, i el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, els quals, a banda de presentar el CRU, han conversat sobre l’estat de la indústria a ambdues ribes de la Mediterrània occidental i han compartit experiències de com s’està afrontant la crisi dels preus des de cada institució.

El president de la Diputació, José Martí, ha destacat que és realment emocionant vore com hi ha governs de fora d’Espanya que s’interessen pel que fas i que et consideren com a model de bones pràctiques en gestió. En aquest sentit, ha manifestat que la nostra prioritat sempre serà estar amb el nostre sector productiu més important en tot el que necessite. En acabar la visita al Palau Provincial, la representació italiana s’ha desplaçat fins a Vinaròs per a comprovar el resultat de la renovació amb material ceràmic de l’estació d’autobusos del riu Cervol, projecte guanyador del CRU III.

FINS EL 20 DE MAIG CONTINUA OBERT EL CRU V. Mentrestant, el CRU V segueix amb el seu full de ruta i manté obert fins al 20 de maig el termini de presentació de projectes per a la renovació urbana dels 42 espais presentats pels ajuntaments de Castelló. Els dos plantejaments que s'alcen amb la victòria es materialitzaran l'any que ve amb una inversió de 450.000 euros -a dividir entre tots dos- a càrrec del Pla Ceràmic 2023 de la Diputació de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto